Υλικά:
Για τα μπιφτέκια:
700 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
1 αβγό
1/4 φλιτζάνι τριμμένο κρεμμύδι
1/4 φλιτζάνι τριμμένο ψωμί
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
170 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες
1 1/2 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
1 συσκευασία για καφέ σάλτσα
1 κ.γ. Κέτσαπ (προαιρετικά)
1 κ. γ. Μουστάρδα Ντιζόν (προαιρετικά)
2 κ.σ. νισεστέ
1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και φτιάξτε μικρά μπιφτεκάκια με πάχος 2 εκατοστά. 2. Βάλτε μια στρώση κρεμμύδια και μανιτάρια στον αργό μάγειρα.
3. Μπορείτε να βάλετε τα ωμά μπιφτέκια κατευθείαν μέσα στον αργό μάγειρα, αλλά σας προτείνουμε να τα ροδίσετε λίγο σε ένα τηγάνι για γεύση.
4. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το νισεστέ ρίξτε από πάνω το κρέας και τα λαχανικά. Μαγειρέψτε τα σε χαμηλή φωτιά για 5 ώρες.
5. Βγάλτε τα μπιφτέκια. Γυρίστε το στο δυνατό, ρίξτε το νισεστέ και αφήστε το να μαγειρευτεί μέχρι να πήξει.
6. Προσθέστε μέσα τα μπιφτέκια και καλύψτε τα με την σάλτσα πριν σερβίρετε.
Μπορείτε να το σερβίρετε με πουρέ πατάτας και αρακά και να το απολαύσετε μπροστά στην τηλεόραση!
Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!
Credit: cooktopcove.com