Μοιάζει με απλό βούτυρο, αλλά βάζουμε στοίχημα ότι δεν έχετε ξαναφάει τέτοιο καλαμπόκι!

Το καλαμπόκι είναι ένα από εκείνα τα ιδιαίτερα φαγητά που δεν χρειάζεται πολύ κόπο για να είναι γευστικό. Με λίγο βούτυρο, αλάτι και ίσως λίγο πιπέρι, είναι έτοιμο να το απολαύσετε!

Δεν χρειάζεται όμως να μείνετε μόνο σε αυτά τα υλικά. Ορίστε μερικές συνταγές για να απογειώσετε αυτό το απλό σνακ ακόμη περισσότερο!

1. Παραδοσιακό

Maya Borenstein for LittleThings

  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι

Αλείψτε το καλαμπόκι με το λάδι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και βούτυρο αν προτιμάτε).

Maya Borenstein for LittleThings

Προσθέστε το αλατοπίπερο, τυλίξτε το σε αλουμινόχαρτο και είστε έτοιμοι!

Maya Borenstein for LittleThings

2. Μυρωδικά

Maya Borenstein for LittleThings

  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • Θυμάρι, άνηθο, εστραγκόν, βασιλικό, δενδρολίβανο ή ρίγανη

Ακολουθείτε την ίδια διακασία με πριν, ενώ τα μυρωδικά σας μπορεί να είναι φρέσκα ή αποξηραμένα.

Maya Borenstein for LittleThings

3. Τσίλι και lime

Maya Borenstein for LittleThings

  • Ελαιόλαδο
  • Τσίλι σε σκόνη
  • Κύμινο
  • Φρέσκο lime
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι

Maya Borenstein for LittleThings

Maya Borenstein for LittleThings

4. Κάρυ και καρύδα

Maya Borenstein for LittleThings

  • Γάλα καρύδας
  • Κάρυ σε σκόνη
  • Σκόρδο σε σκόνη
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι

Αντί να αλείψετε το καλαμπόκι με λάδι, χρησιμοποιήστε το γάλα καρύδας. Όσο παράξενο κι αν σας φαίνεται, θα βγει πεντανόστιμο!

Maya Borenstein for LittleThings

Maya Borenstein for LittleThings

5. Sriracha

Maya Borenstein for LittleThings

Και πάλι χωρίς ελαιόλαδο! Για την επάλειψη χρησιμοποιήστε καυτερή σάλτσα Sriracha.

Maya Borenstein for LittleThings

Maya Borenstein for LittleThings

6. Πέστο

Maya Borenstein for LittleThings

Επειδή το πέστο περιέχει ελαιόλαδο, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αλείψετε ομοιόμορφα το καλαμπόκι με την σάλτσα.

Maya Borenstein for LittleThings

Τυλίξτε όλα τα καλαμπόκια με το αλουμινόχαρτο για να μην μπερδευτούν οι γεύσεις.

Maya Borenstein for LittleThings

Βάλτε τα να μαγειρευτούν στον ατμό και μόλις είναι έτοιμα βγάλτε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο γιατί θα καίει. Σερβίρετε όπως προτιμάτε, αλλά και σκέτα είναι πεντανόστιμα!

Maya Borenstein for LittleThings

Maya Borenstein for LittleThings

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους