Μπισκοτένια πίτσα με γέμιση μερέντα και κομματάκια σοκολάτας!

Το λένε PIZOOKIE. Ναι, υπάρχει. Είναι μια φαντασίωση που έγινε πραγματικότητα. Πίτσα (pizza) και μπισκότο (cookie), κάνουν το Pizooki.

Στην ουσία είναι ένα τεράστιο γεμιστό μπισκότο. Κάτω μπισκότο, στη μέση μερέντα και από πάνω μπισκότο. Αποτελεί θερμιδικό και διατροφικό έγκλημα, αλλά εφόσον -λέμε τώρα- δεν το παρακάνεις, δεν έχεις πρόβλημα.

Θα χρειαστείς

• 1/2 δόση από αυτή τη συνταγή για μπισκότα
• 200γρ μερέντα ή όποιο spread σοκολάτας-φουντουκιού σου αρέσει

Πώς το φτιάχνεις

Φτιάχνεις τη μισή δόση για μπισκότα. Δεν χρειάζεται να αφήσεις τη ζύμη να μείνει όλη νύχτα στο ψυγείο.

Παίρνεις ένα στρογγυλό ταψάκι ή αν έχεις ένα μαντεμένιο τηγάνι (όπως στην εικόνα) και το στρώνεις με αντικολλητικό χαρτί. Απλώνεις πάνω τη μισή ζύμη.

Ρίχνεις και τη μερέντα.

Απλώνεις καλά τη σοκολάτα…

Απλώνεις την άλλη μισή ζύμη. Αν θέλεις ρίχνεις και μερικές σταγόνες σοκολάτας από πάνω, για να είναι οπτικά καλύτερο στο τέλος.

Και να μην το κάνεις δεν χάλασε ο κόσμος.

Και βάζεις το ταψάκι/τηγάνι σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο γύρω στα 30 λεπτά. Δε θέλουμε να είναι πολύ σκληρό, αφού μόλις σταθεί και κρυώσει θα σφίξει.

Άστο λοιπόν, να κρυώσει τουλάχιστον 30 λεπτά. Το μπισκότο θα είναι σχετικά μαλακό ζεστό και θα διαλύεται.

(via)

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους