Συστατικά
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο
1/2 κ.γ. κανέλα
150 γρ. χυμό πορτοκάλι σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
150 γρ. ταχίνι
150 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. δάκρυα σοκολάτας
50 γρ. κονιάκ
λίγο αλεύρι και λίγο ηλιέλαιο γι το άλειμμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση και αφήνουμε να πάρει βράση.
Λιώνουμε την κουβερτούρα με τη μέθοδο μπαιν-μαρι. Βάζουμε δηλαδή πάνω στην κατσαρόλα ένα μεταλλικό μπολ με τη σοκολάτα και χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να κοχλάζει ελαφρά το νερό. Ανακατεύουμε τα κομμάτια σοκολάτας με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει.
Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα το αλεύρι, το μπέικιν, τη κανέλα, το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα, το ταχίνι, την άχνη ζάχαρη και το κονιάκ.
Ενσωματώνουμε τα δυο μείγματα και αφήνουμε να παγώσει η σοκολάτα για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί 25×30 εκ., αλείφουμε λίγο ηλιέλαιο και μετά πασπαλίζουμε με αλεύρι για να μην μας κολλήσει το γλυκό.
Ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά.