6 Μυστικά που θα κάνουν υγιεινή και νόστιμη την ομελέτα σας!

Το ξέρατε ότι υπάρχουν κάποια λάθη που κάνουμε ΟΛΟΙ μας όταν φτιάχνουμε ομελέτα; Κι όμως, παρότι θεωρείται ένα από τα πιο εύκολα φαγητά και ειδικά για πρωινό, υπάρχουν κάποια tips που θα κάνουν το πιάτο μας πιο υγιεινό και νόστιμο.

1. Χρησιμοποιείτε το παλιό σας τηγάνι
Είναι καιρός να χρησιμοποιήσετε ένα αντικολλητικό τηγάνι όταν μαγειρεύετε ομελέτα. Με αυτό τον τρόπο όλα τα υλικά θα μαγειρευτούν τέλεια και επίσης, θα έχετε λιγότερο τρίψιμο να κάνετε μετά το μαγείρεμα.

2. Βασίζεστε πολύ στο γάλα και την κρέμα γάλακτος
Το γάλα και η κρέμα γάλακτος μπορεί να κάνουν την ομελέτα σας πιο νόστιμη, αλλά αν χρησιμοποιείτε ήδη αυγά ποιότητας, δεν χρειάζεστε κάτι επιπλέον. Μπορείτε να προσθέσετε βούτυρο ή ελαιόλαδο στο τέλος.

3. Σπάτε τα αυγά κατευθείαν μέσα στο τηγάνι
Χρησιμοποιήστε ένα μπολ και σπάστε τα εκεί. Στη συνέχεια, με ένα σύρμα διαχωρίστε τους κρόκους πριν τα χτυπήσετε.

4. Μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά
Ποτέ μα ποτέ μην μαγειρεύετε τα αυγά σε δυνατή φωτιά. Σε χαμηλή φωτιά θα αποφύγετε τα παραμαγειρεμένα και μαυρισμένα αυγά.

5. Δεν ξέρετε πότε να σταματήσετε
Μην περιμένετε να καφετίσουν τα αυγά πριν να τα βγάλετε από το τηγάνι. Να θυμάστε ότι η ομελέτα συνεχίζει να μαγειρεύεται ακόμη και με την εναπομένουσα θερμότητα, οπότε αν αργήσετε να την βγάλετε, θα στεγνώσει. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά όταν τα αυγά φαίνονται ακόμη “υγpά” χωρίς όμως να τρέχουν ζουμιά.

6. Χρησιμοποιείτε λάθος αυγά
Τα καλύτερα αυγά είναι της πρώτης εβδομάδας και έχουν και καλύτερη γεύση.

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους