Μόλις οι Καλεσμένοι σας Δοκιμάσουν αυτά τα Σπανακοπιτάκια θα γλείφουν και τα δάχτυλά τους. Δείτε ΠΩΣ να τα Φτιάξετε!

Αυτή η εποχή είναι γεμάτη εκδηλώσεις και εορτασμούς. Αργά ή γρήγορα θα έρθει και η ώρα σας να γίνεται οικοδεσπότες και αυτή η συνταγή εγγυάται πως θα πάρετε τις καλύτερες κριτικές. Εξάλλου, όλοι λατρεύουν τις πίτες!

Θα χρειαστείτε: (για 6 μερίδες):

λάδι για τηγάνισμα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
300 γρ κατεψυγμένο σπανάκι
αλάτι και πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
190 γρ τυρί κρέμα
1/4 κούπας γάλα
6 φέτες ζαμπόν, κομμένες σε τετράγωνα
100 γρ τριμμένη μοτσαρέλα
1 ρολό έτοιμης ζύμης για πίτες
1 αβγό, χτυπημένο

Οδηγίες:

Ζεστάνετε το λάδι και ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στεγνώστε το σπανάκι και ρίξτε το στο τηγάνι. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

Βγάλτε τα από την φωτιά.

Βάλτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μπολ και προσθέστε το τυρί κρέμα, το γάλα, το ζαμπόν και την μισή μοτσαρέλα

Ανοίξτε το φύλλο και χωρίστε το σε 6 ίσες μερίδες.

Βάλτε περίπου 2 κ.σ από το μίγμα στο κέντρο κάθε φύλλου και διπλώστε τις άκρες προς τα μέσα, έτσι ώστε το μίγμα να περιέχεται μέσα στο φύλλο.

Αλείψτε κάθε κομμάτι με αβγό και ρίξτε λίγη μοτσαρέλα από πάνω. Ψήστε στους 190 για 20 λεπτά.

Εάν περιμένετε πολύ κόσμο, μπορείτε να κάνετε παραλλαγή αυτής της συνταγής με μικρότερα κομμάτια από το φύλλο έτσι ώστε όλοι να μπορούν τα απολαύσουν.

Δείτε τη συνταγή αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί:

Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε!

Credit: hefty.co

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους