Τα αμύγδαλα είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά και χρησιμοποιούνται σε πολλές συνταγές. Είναι μια εξαιρετική πηγή βιοτίνης, βιταμίνης Ε, μαγγανίου, χαλκού, βιταμίνης Β2, φωσφόρου, μαγνησίου και φυτικών ινών, πράγμα που τα κάνει από τα πιο υγιεινά τρόφιμα παγκοσμίως. Τα αμύγδαλα είναι γνωστό ότι μειώνουν τη χοληστερόλη LDL, μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και προλαμβάνουν τον διαβήτη.
Αλλά εάν δεν μουλιάσετε τα αμύγδαλα σας, θα χάσετε όλα τα ελκυστικά οφέλη που προσφέρουν για την υγεία. Η καφετιά φλούδα στα αμύγδαλα, περιέχει μια τανίνη που αναστέλλει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών. Τα μουλιασμένα αμύγδαλα, επιτρέπουν στις φλούδες να γλιστρούν εύκολα και στα θρεπτικά συστατικά να μπορούν να απορροφηθούν πιο εύκολα. Η κατανάλωση μουλιασμένων αμυγδάλων επίσης, βοηθά στην απώλεια βάρους, στην πρόληψη του καρκίνου και στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
Για να αξιοποιήσετε τα αμύγδαλά σας στο έπακρο, κάντε τα εξής: Μουλιάστε μια χούφτα αμύγδαλα σε μισό φλιτζάνι νερό που θα σκεπάσετε, για 8 ολόκληρες ώρες. Έπειτα, στραγγίστε το νερό και ξεφλουδίστε τα. Αυτό, δεν θα διαρκέσει περισσότερο από λίγα λεπτά. Αποθηκεύστε τα αμύγδαλα σε ένα πλαστικό δοχείο και απολαύστε τα έως και 1 εβδομάδα.
Αν χρειάζεστε παραπάνω κίνητρα για να βάλετε τα αμύγδαλά σας να μουλιάσουν, δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη συνταγή για γάλα αμυγδάλου.
1. Μουλιάστε 1 φλιτζάνι αμύγδαλα σε ένα καλυμμένο βάζο που να περιέχει 2.5 εκατοστά νερό. Αφήστε τα εκεί όλη τη νύχτα ή μέχρι και 2 ημέρες. Όσο περισσότερο απορροφάνε νερό τα αμύγδαλα, τόσο πιο κρεμώδες θα είναι το γάλα.
2. Στραγγίστε και ξεπλύνετε τα αμύγδαλα κάτω από δροσερό νερό.
3. Χτυπήστε στο μπλέντερ τα μουλιασμένα αμύγδαλα με 2 φλιτζάνια νερό σε υψηλή ταχύτητα για 2 λεπτά.
4. Για να έχετε ένα απαλό γάλα, τοποθετήστε ένα φίλτρο με ένα πανί τυριού πάνω σε ένα κύπελλο μέτρησης. Τυλίξτε το πανί τυριού γύρω από το μείγμα και πιέστε για να εξαγάγετε όλο το υγρό. Θα πρέπει να βγουν περίπου 2 φλυτζάνια.
5. Γλυκάνετέ το, χρησιμοποιώντας μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή άλλα γλυκαντικά. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε γεύσεις, όπως κανέλα ή σοκολάτα.
6. Βάλτε το στο ψυγείο. Το σπιτικό γάλα αμυγδάλου θα είναι καλό για τις επόμενες 2 ημέρες.
Υπέροχη συνταγή!
Credit: DailyMail