Ο πιο γευστικός τρόπος να μαγειρέψετε τις πατάτες σας! Εσείς θα το δοκιμάσετε;

Υπάρχει κάποιος που δεν τρώει πατάτες (η αλήθεια είναι πως ξέρουμε μια εξωγήινη κοπελιά) και να είναι φυσιολογικός άνθρωπος; Όχι. Επειδή όμως οι συνταγές μας συνήθως οι ίδιες και οι ίδιες λόγω περιορισμένης φαντασίας, βρήκαμε για εσάς μια καινούρια που λατρέψετε!

Υλικά (8 μερίδες):

  • 8 μεγάλες πατάτες
  • 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα
  • 1/2 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
  • 5 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • αλάτι

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 230o και λαδώστε ένα ρηχό ταψάκι.
  2. Ξεφλουδίστε τις πατάτες και βάλτε τις σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μην “καφετίσουν”.
  3. Με μια μεγάλη κουτάλα, βγάλτε μια πατάτα από το μπολ και αφήστε την πάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια κοπής. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι κάντε χαρακιές στην επιφάνειά της, περίπου μέχρι τα 2/3 της πατάτας.
  4. Βάλτε την πάλι στο μπολ και συνεχίστε με τις υπόλοιπες πατάτες.
  5. Πολύ προσεκτικά προσπαθήστε να ανοίξετε τη “βεντάλια” που έχετε δημιουργήσει, κρατώντας την πατάτα κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό και προσέχοντας μη τη σπάσετε.
  6. Σκουπίστε τις πατάτες με χαρτί κουζίνας.
  7. Τοποθετήστε όλα τα υλικά (εκτός από τις πατάτες) σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ενιαίο μείγμα.
  8. Αλείψτε τις πατάτες με λιωμένο βούτυρο (και ανάμεσα στα κοψίματα).
  9. Καλύψτε τις με το μείγμα.
  10. Τοποθετήστε τις στο ταψάκι, καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 20 λεπτά.
  11. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να δείτε το μείγμα να έχει “χρυσαφίσει”.
  12. Για το σερβίρισμα, αλείψτε με 2 λίγο ακόμη βούτυρο και διακοσμήστε με μπέικον.

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους