Ακόμη δεν κάνει αφόρητη ζέστη, αλλά αν κρίνουμε από το περσινό καλοκαίρι μάλλον δε θα αντέχουμε ούτε το δέρμα μας και φέτος. Τι καλύτερο λοιπόν από μια δροσιστική συνταγή;
Πρόκειται για παγωμένα σταφύλια βουτηγμένα σε κρασί και πιστέψτε μας, μέχρι το τέλος της ημέρας δε θα έχει μείνει τίποτα στο βαζάκι!
Υλικά:
- 2 φλιτζάνια λευκό κρασί
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 1/2 φλιτζάνια πράσινα σταφύλια
Βάλτε το κρασί και τη ζάχαρη στο βαζάκι σας.
Ανακατέψτε καλά για να διαλυθεί η ζάχαρη (όσο το δυνατόν περισσότερο).
Προσθέστε τα σταφύλια.
Κλείστε το βάζο και αφήστε το στο ψυγείο για 12 ώρες περίπου.
Μετά από τις 12 ώρες, αφαιρέστε το κρασί από το βάζο, αλλά μη το πετάξετε! Αξίζει να το δοκιμάσετε!
Βάλτε 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη σε ένα πιάτο.
Και βάλτε πάνω της τα μαριναρισμένα σταφύλια.
Καλύψτε το πιάτο και βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν τα σταφύλια (περίπου 3-4 ώρες).
Αυτό ήταν! Τώρα μπορείτε να απολαύσετε το δροστιστικό, “μεθυσμένο” σνακ σας παρέα με το κρασάκι σας!