Πήρε μία γυάλα έβαλε κρασί και ξεκίνησε να την γεμίζει με σταφύλια. Το αποτέλεσμα; ΜΟΝΑΔΙΚΟ!

Ακόμη δεν κάνει αφόρητη ζέστη, αλλά αν κρίνουμε από το περσινό καλοκαίρι μάλλον δε θα αντέχουμε ούτε το δέρμα μας και φέτος. Τι καλύτερο λοιπόν από μια δροσιστική συνταγή;

Πρόκειται για παγωμένα σταφύλια βουτηγμένα σε κρασί και πιστέψτε μας, μέχρι το τέλος της ημέρας δε θα έχει μείνει τίποτα στο βαζάκι!

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια λευκό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 1/2 φλιτζάνια πράσινα σταφύλια

LittleThings / Maya Borenstein

Βάλτε το κρασί και τη ζάχαρη στο βαζάκι σας.

LittleThings / Maya Borenstein

Ανακατέψτε καλά για να διαλυθεί η ζάχαρη (όσο το δυνατόν περισσότερο).

LittleThings / Maya Borenstein

Προσθέστε τα σταφύλια.

LittleThings / Maya Borenstein

Κλείστε το βάζο και αφήστε το στο ψυγείο για 12 ώρες περίπου.

LittleThings / Maya Borenstein

Μετά από τις 12 ώρες, αφαιρέστε το κρασί από το βάζο, αλλά μη το πετάξετε! Αξίζει να το δοκιμάσετε!

LittleThings / Maya Borenstein

Βάλτε 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη σε ένα πιάτο.

LittleThings / Maya Borenstein

Και βάλτε πάνω της τα μαριναρισμένα σταφύλια.

LittleThings / Maya Borenstein

Καλύψτε το πιάτο και βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν τα σταφύλια (περίπου 3-4 ώρες).

LittleThings / Maya Borenstein

Αυτό ήταν! Τώρα μπορείτε να απολαύσετε το δροστιστικό, “μεθυσμένο” σνακ σας παρέα με το κρασάκι σας!

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους