Πεντανοστιμες κρεπες στο φουρνο γεμιστες με κιμα τρελα ειναι…
12 κρέπες (δόση για 15 – 16 κρέπες):
3 αυγά
1 κούπα και λίγο παραπάνω απο ¾ κούπας γάλα
1 1/2 κούπας αλεύρι από καλαμπόκι
λίγο αλάτι
1 ½ κουταλιά κονιάκ
3 κουταλιές λιωμένη μαργαρίνη
Για το μείγμα κιμά:
ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, όχι εντελώς πολτοποιημένο
2 σκελίδες σκόρδου, όχι εντελώς πολτοποιημένες (να βρίσκουμε στο δόντι)
1/2 κιλού κιμά από μοσχαράκι
3/4 κούπας κόκκινο κρασί
400 γρ. ντομάτες κονσέρβας αποφλοιωμένες σε κομματάκια (1 κονσέρβεα=1 1/2 κούπας) ή 400 γρ.
φρέσκες ώριμες ντομάτες (2 μέτριες=1 1/2 κούπας), ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες, σε κομματάκια (για ατόφια τη γεύση των υλικών), με 1/2 κουταλάκι ζάχαρη και λίγο ντοματοπολτό (ο ντοματοπολτός προσθέτει γλύκα, συνοχή και χρώμα).
1 ξυλάκι κανέλας
3-4 μπαχάρια
1 φύλλο δάφνης
μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και φρεσκοαλεσμένα πιπέρια
200 γρ. κόκκινα φασόλια κονσέρβας
μεξικάνικο μείγμα ή λίγη κανέλα και κύμινο
Για τη σάλτσα:
2 κουταλιές μαργαρίνη
2 κόκκινες πιπεριές από βάζο κομμένες σε κομματάκια
½ κονσέρβας ψιλοκομμένη, αποφλοιωμένη ντομάτα (100 γρ.)
αλάτι, κόκκινο καυτερό πιπέρι, κύμινο
κεφαλοτύρι τριμμένο ή παρμεζάνα
Πηγή: daddy-cool.gr