Πως να αξιοποιήσετε τα πασχαλινά αυγά

Από το βράδυ της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα, το σίγουρο είναι ότι το παρακάναμε με το φαγητό, μεταξύ των οποίων τα πασχαλινά αυγά.

Συνήθως, κάθε χρόνο, βάφουμε περισσότερα αυγά από αυτά που καταναλώνουμε, με αποτέλεσμα να μας μένουν και να μην ξέρουμε τι να τα κάνουμε.

Διαβάστε τα παρακάτω tips και κλέψτε ιδέες για το πώς να τα αξιοποιήσετε έξυπνα.

Σάντουιτς
Κόψτε το αυγό σε λεπτές φέτες και τοποθετήστε τις μέσα σε ένα μαλακό ψωμάκι. Προσθέστε τα υλικά που σας αρέσουν (τυρί, ντομάτα, αγγούρι, μαγιονέζα, γαλοπούλα, μαρούλι) και απολαύστε το!

Σαλάτα
Κόψτε το αυγό σε κυβάκια ή λεπτές φέτες και προσθέστε το στη σαλάτα σας. Συνδυάζεται άψογα με όλα τα υλικά και χαρίζει έξτρα γεύση ακόμη και στην πιο… αδιάφορη σαλάτα!

Burrito
Αξιοποιήστε τα αυγά που έχουν περισσέψει, προσθέτοντάς τα στο πρωινό σας burrito, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά που σας αρέσουν.

Deviled eggs
Κόψτε τα αυγά κατά μήκος και αφαιρέστε τους κρόκους. Σε ένα μπλέντερ, χτυπήστε τους κρόκους μαζί με λίγη μαγιονέζα, μουστάρδα, βαλσάμικο και πάπρικα, μέχρι να μετατραπούν σε λεία πάστα. Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα και έπειτα με ένα κορνέ γεμίστε τα κενά του αυγού (στα οποία πριν υπήρχε ο κρόκος).

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους