Συστατικά
240 γρ. γάλα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
30 γρ. ζάχαρη ή 1 κ.σ. γλυκόζη
1.5 φύλλο ζελατίνης, βουτηγμένο σε ένα μπολ με κρύο νερό
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και τη ζάχαρη ή την γλυκόζη μέχρι λίγο πριν να βράσει. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα τις ζελατίνες που είχαμε βάλει στο νερό και τις έχουμε στίψει καλά στο χέρι μας. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει και να ενσωματωθεί η ζελατίνα.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα και χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ χειρός, χτυπάμε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο. Αν χρειάζεται λιώνουμε για λίγο και στο φούρνο μικροκυμάτων. Σταδιακά προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος .
Βάζουμε στα ποτήρια ή σε μπολ και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε όπως επιθυμούμε.