Σοκολατένιο κέικ με γάλα

Συστατικά
750 ml γάλα
1 κουτί (395 γρ.) συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
200 γρ. βούτυρο ανάλατο, μαλακωμένο
180 γρ. ζάχαρη καστανή
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ.
5 αυγά
225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
25 γρ. σκόνη κακάο, κοσκινισμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε το γάλα και το ζαχαρούχο γάλα σε μία κατσαρόλα μετρίου μεγέθους σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αναμειχθούν (προσέχουμε να μην πιάσει το γάλα στον πάτο).
Φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού και αφαιρούμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία. Αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.
Τοποθετούμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα ηλεκτρικό μίξερ και χτυπάμε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να γίνει κρεμώδες και να ανοίξει το χρώμα του μείγματος.
Χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα παίρνουμε ότι έχει μείνει από υλικό γύρω γύρω στο μπολ, και προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα τη φορά χτυπώντας καλά πριν ρίξουμε το επόμενο. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν (όχι πολύ χτύπημα).
Τοποθετούμε μία λαδόκολλα σε μία λαδωμένη απλή στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 20 εκ.
Βάζουμε με ένα κουτάλι το μείγμα μας μέσα στη φόρμα (σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο) και ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Με ένα μαχαίρι κάνουμε μικρές τρύπες στο κέικ και σταδιακά ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα από πάνω εως ότου απορροφηθεί.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον για να κρυώσει.
Σερβίρουμε παγωμένο.

(via)

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους