Ένα λαχταριστό Nutella Cheesecake. Μια συνταγή για ένα εύκολο, απλό, υπέροχο cheesecake που σίγουρα θα απολαύσετε μικροί και μεγάλοι.
Υλικά συνταγής
- 2 πακέτα μπισκότα ορεο [154 γρ. πακέτο]
- 80 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο [βιτάμ] λιωμένο
- 400 γραμμάρια τυρί κρέμα τύπου Philadelphia [με πλήρη λιπαρά]
- 300 ml κρέμα γάλακτος [χτυπημένη σε σαντιγί]
- 300 γραμμάρια Nutella
- 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
- 2 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη
- 12 Ferrero Rocher [προαιρετικό] ή μπισκότα όρεο ή φρέσκα φρούτα για διακόσμηση
Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση:
- Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψάκι 20 εκ. περίπου με αποσπώμενο πάτο (ή στρώστε λαδόχαρτο σε κανονικό ταψάκι) και αφήστε το στην άκρη.
- Ανοίξτε τα μπισκότα και αφαιρέστε τη γέμιση. Θρυμματίστε τα στο multi, βάλτε τα σε μπολ, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά να ενσωματωθούν.
- Πιέστε το μείγμα πάνω στη βάση του ταψιού και βάλτε το στο ψυγείο να παγώσει.
Για το μείγμα cheesecake:
- Βάλτε τις 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό σε ένα μικρό μπολ, προσθέστε στο ζελατίνη και τοποθετήστε το μπολ σε μια κατσαρόλα νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρι).
- Βεβαιωθείτε ότι το νερό της κατσαρόλας δεν κοχλάζει ώστε να μπαίνει νερό στο μπολ με τη ζελατίνη. Μόλις διαλυθεί η ζελατίνη τη κατεβάζετε από τη φωτιά.
- Εν τω μεταξύ, σε άλλο μεγάλο μπολ χτυπήστε το τυρί Φιλαδέλφεια μέχρι να γίνει λείο.
- Προσθέστε τη Nutella και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Προσθέτετε τη διαλυμένη ζελατίνη αμέσως μόλις τη κατεβάσετε από τη φωτιά και χτυπάτε να ομογενοποιηθεί.
- Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί τη προσθέτετε στο μείγμα νουτέλας και ανακατεύετε ελαφρά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και ομογενοποιηθεί στο μείγμα.
- Στρώνετε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου, στρώστε τη με μια σπάτουλα στην επιφάνεια και αφήστε τη 5 ώρες περίπου να παγώσει (αν έχετε χρόνο αφήστε τη και όλη τη νύχτα).
- Ξεφορμάρετε, κόβετε σε 12 κομμάτια το γλυκό, διακοσμήστε το με υλικά προτίμησής σας και σερβίρετε.
[via]