Μία ιδιαίτερη και πεντανόστιμη κοτοσαλάτα, ντυμένη με γιορτινά χρώματα και γεύση εκπληκτική. Απλά, ετοιμάστε την και απολαύστε την!
Υλικά συνταγής
Για το κοτόπουλο
1 (1½ κιλό) κοτόπουλο βρασμένο
1 μικρό κρεμμύδι
1 καρότο
1 κλωνάρι σέλερι
1 κλωνάρι πράσο
Για τη σαλάτα
400 γραμμ. καρυδόψιχα αλεσμένη
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
2 μεγάλα καρότα τριμμένα
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. πιπέρι καγέν (πολύ καυτερό)
2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
2 φλ. τσαγιού ζωμός από την κότα που βράσαμε
μαϊντανός ψιλοκομμένος (πουδραριστός)
2 καθαρισμένα ρόδια
αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε το κοτόπουλο με όλα τα λαχανικά σε νερό που να τα καλύπτει, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο και το μαδάμε σε ίνες. Μουσκεύουμε το ψωμί στο ζωμό, να μαλακώσει, και το στραγγίζουμε. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το ψωμί, τα καρύδια, το σκόρδο, πάπρικα, καγέν, αλάτι. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε το κοτόπουλο, το καρότο, το σέλερι, το ζωμό, τη μαγιονέζα και τα ρόδια με το μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε την κοτοσαλάτα σε πιατέλα γαρνιρισμένη με ρόδια και τραγανά τσιπς από αραβική πίτα
Πηγή: daddy-cool.gr