Χριστουγεννιάτικη Σαλάτα με προσούτο, καρύδια, ρόδι & υπέροχο dressing

Μια συνταγή για μια πλούσια, δροσερή και πεντανόστιμη σαλάτα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και όχι μόνο. Μια συνταγή με φυλλώδη λαχανικά, προσούτο, καρύδια, ρόδι και ένα υπέροχο dressing.
Υλικά συνταγής
1 μαρούλι, τη τρυφερή καρδιά [αν είναι μικρό θα χρειαστούν δύο]
1 μικρό ματσάκι ρόκα, χωρίς τα κοτσάνια [προτιμότερη η άγρια ρόκα]
12 τοματίνια κομμένα στη μέση
4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φετάκια [το λευκό μέρος]
3/4 φλ.τσ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
6-8 μπαλάκια μοτσαρέλας
12 φέτες προσούτο χωρισμένες στη μέση
1 ρόδι, τους σπόρους
Για το ντρέσινγκ:
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι το χυμό
2 κ.σ. μελάσα ροδιού *
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάμε καλά τα υλικά του ντρέσινγκ. Κόβουμε το μαρούλι και τη ρόκα και τα βάζουμε σε απλωτή σαλατιέρα μαζί με τα κρεμμυδάκια, τα καρύδια, τα τοματίνια και τα μισά ρόδια. Ανακατεύουμε καλά με το μισό ντρέσινγ.
Τοποθετούμε από πάνω τις φέτες του προσούτο, τυλιγμένες σε φωλιές, τα μπαλάκια της μοτσαρέλας και το υπόλοιπο ρόδι. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και σερβίρουμε αμέσως.

* Mελάσα ροδιού βρίσκουμε σε έθνικ παντοπωλεία και στα αντίστοιχα ράφια μεγάλων σουπερμάρκετ.

Πηγή: athinorama.gr

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους