Αν σας αρέσει να πειραματίζεστε με το φαγητό, τότε σας έχουμε μια γιαπωνέζικη συνταγή για γλυκό που είναι η τελευταία τάση στην Ιαπωνία! Το μοναδικό γλυκό μοιάζει με μια φυσαλίδα νερού και ονομάζεται Japanese water cake. Σας έχουμε έτοιμη τη συνταγή!
Βήμα 1
Ξεκινήστε βάζοντας 12 γραμμάρια ζάχαρης σε μια κατσαρόλα.
Βήμα 2
Προσθέστε 15 γραμμάρια σκόνη άγαρ στη κατσαρόλα. Το άγαρ είναι μπαχαρικό σε σκόνη που περιέχει 84% φυτικές ίνες και παράγεται από καθαρό εκχύλισμα λευκών φυκιών. Μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα με μπαχαρικά.
Βήμα 3
Αναμείξτε τα συστατικά ενώ προσθέτετε 500 ml νερό στη κατσαρόλα.
Βήμα 4
Ώρα να δυναμώσετε τη ζέστη. Φτάστε μέχρι σημείο βρασμού και ανακατεύετε με σύρμα.
Βήμα 5
Αναρωτιέστε πως θα κάνετε το γλυκό σφαιρικό; Μέσα σε ειδικά καλούπια! Γεμίστε τα και βάλτε τα στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βήμα 6
Προσεκτικά αφαιρέστε από τα καλούπια. Προσέξτε μη σκάσει το cake!
Βήμα 7
Προσθέστε παραδοσιακές γιαπωνέζικες γαρνιτούρες, όπως αλεύρι σόγιας και σιρόπι καστανής ζάχαρης στο πιάτο και απολαύστε!
Δείτε μια παρόμοια συνταγή με ολόκληρες φράουλες στο εσωτερικό!
Credit: diply.com