Σίγουρα κάπου το έχει πάρει το μάτι σου! Μα για τι πράγμα πρόκειται; Το “Mac ’n’ Cheese” ή Mac and Cheese ή όπως αλλιώς το δεις να γράφεται δεν είναι κάτι άλλο παρά μακαρόνια και τυρί. Όχι δεν βράζουμε απλά μακαρόνια και τρίβουμε τυρί από πάνω, αλλά κάνουμε μια πεντανόστιμη τυρομπεσαμέλ και μέσα ρίχνουμε μακαρόνια. Είναι απλά κόλαση.
Ιδανικό για όταν έχει κρύο ή όταν απλά χρειάζεσαι κάτι που θα σου ανεβάσει τη διάθεση!
Υλικά (για 2-3 άτομα)
• 250γρ μακαρόνι σωλήνα (αυτό που μοιάζει με σαλιγκαράκι/γωνία/αγκώνα)
• *300γρ τυρί τριμμένο
• 50γρ βούτυρο
• 3 κουτ. σούπας αλεύρι
• 500ml γάλα
• αλάτι, πιπέρι
*Εδώ το τυρί είναι μεγάλη υπόθεση. Άλλοι βάζουν μόνο τσένταρ και μάλιστα δυνατό. Άλλοι βάζουν μίγμα τσένταρ-παρμεζάνας-πεκορίνο ή άλλοι βάζουν ότι βρουν!
Διάλεξε και πάρε. Κατά τη γνώμη μου το πιο νόστιμο είναι με 200γρ τσένταρ και 100γρ παρμεζάνα.
Εκτέλεση
Ρίχνεις τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και τα αφήνεις για 6 λεπτά. Τα σουρώνεις και τα αφήνεις στην άκρη.
Ρίχνεις το βούτυρο στο τηγάνι ή κατσαρόλα, η οποία είναι σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίζει να βγάζει φυσαλίδες ρίχνεις το αλεύρι και ανακατεύεις γρήγορα με ένα σύρμα.
Ανακατεύεις συνεχώς για 2-3 λεπτά. Αυτό το κάνουμε για να μην γευόμαστε το αλεύρι.
Ρίχνεις λίγο γάλα μέχρι να αραιώσει το μίγμα.
Και στη συνέχεια το υπόλοιπο.
Αν σε οποιαδήποτε φάση δεις “σβόλους” από αλεύρι, απλά ανακάτευε επίμονα.
Κράτα μια χούφτα από το τριμμένο τυρί και ρίξε τα τυριά και ανακάτεψε μέχρι να λιώσουν.
Ρίξε τα μακαρόνια, ανακάτεψε και ρίξε από πάνω το τυρί.
Αν το κάνεις σε κατσαρόλα, ρίξε το μίγμα σε ένα πυρέξ ή ταψί και μετά ρίξε το τυρί. Bάλτο στο γκριλ για 5-6 λεπτά.
Αν το κάνεις σε τηγάνι, απλά ρίξε από πάνω το τυρί και βάλτο στο γκριλ για 5-6 λεπτά.