Ανάποδη κρεμμυδόπιτα

Συστατικά
ελαιόλαδο
5-6 κρεμμύδια μεγάλα (ένα συνδυασμό κόκκινων και λευκών κρεμμυδιών), κομμένα
φύλλα από μερικά κλωνάρια θυμάρι
125 γρ. αλεύρι
125 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 γεμάτο κ.γ. μπέικιν πάουντερ
¼ κ.γ. αλάτι ψιλό
πιπέρι
75 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κομμάτια
150 ml γάλα
250 γρ. φέτα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι. Όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το θυμάρι και μαγειρεύουμε για 5-8 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ελαφρύ καστανό χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε καλά και μεταφέρουμε σε μία αντικολλητική στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 22 εκ..
Από πάνω σπάμε σε κομμάτια τα 150 γρ. φέτα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα δύο αλεύρια, το μπείκιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα χέρια μας ανακατεύουμε μέχρι το μέιγμα να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα.
Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη.
Μεταφέρουμε σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και με ένα πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη μας μέχρι να γίνει λίγο πιο μεγάλη από τη διάμετρο της φόρμας μας.
Μεταφέρουμε τη ζύμη μέσα στη φόρμα και την πιέζουμε στις άκρες της φόρμας έτσι ώστε να καλύψει τα κρεμμύδια.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε μερικές μαχαιριές στη ζύμη για να επιτρέψουμε στην υγρασία να φύγει κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να είναι σταθερή και ψημένη.
Αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά και μετά βγάζουμε τη πίτα από τη φόρμα και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.
Σερβίρουμε τρίβοντας τα υπόλοιπα 100 γρ. φέτας από πάνω.

(via)

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους