Απλώστε ένα στρώμα σοκολάτας πάνω σε μεμβράνη περιτυλίγματος. Μόλις στεγνώσει η σοκολάτα, σπάστε τις φυσαλίδες!

Για αυτήν την συνταγή, θα χρειαστείτε μια πλαστική μεμβράνη με φυσαλίδες και αρκετή δύναμη θέλησης για να μη σπάσετε τις φυσαλίδες. Αν μπορέσετε να αντισταθείτε στον πειρασμό να μη σκάσετε αυτές τις μικρές φυσαλίδες, το αποτέλεσμα θα αξίζει τον κόπο.

Θα χρειαστείτε:

Για το χυλό:

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι μαλακό βούτυρο

Για τη γέμιση:

  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 300 ml σοκολάτα γάλακτος

Για τη διακόσμηση:

  • 300 ml μαύρη σοκολάτα
  • 2 φλιτζάνια φρέσκα βατόμουρα
  • 1 1/2 φλιτζάνι φράουλες
  • μερικά φύλλα μέντας

Οδηγίες:

Χρησιμοποιήστε ένα μίξερ χειρός για να αναμείξετε τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να γίνουν αφρώδη. Στη συνέχεια, προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το αλεύρι συνεχίζοντας παράλληλα να αναμειγνύετε. Κόψτε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και προσθέστε το στο μείγμα. Γεμίστε ένα μικρό ταψάκι με το μείγμα και ψήστε το στους 200 ° C για 40 λεπτά.

Αφαιρέστε το κέικ από το ταψί και κόψτε το στη μέση.

Για τη γέμιση, ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και προσθέστε σπασμένα κομμάτια σοκολάτας. Ενώ αναδεύετε, θερμαίνετε το μείγμα έως ότου η σοκολάτα να λιώσει εντελώς.

Ρίξτε το μισό από το μείγμα της σοκολάτας στο κάτω μισό του κέικ. Αν το μείγμα είναι πολύ ρευστό, αφήστε το να κρυώσει λίγο ακόμα. Τοποθετήστε το πάνω μισό του κέικ πάνω από το μείγμα σοκολάτας και απλώστε το υπόλοιπο μείγμα της σοκολάτας στην κορυφή του κέικ.

Για τη διακόσμηση, λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Ενώ η σοκολάτα λιώνει, κόψτε μια πλαστική μεμβράνη με φυσαλίδες που να είναι αρκετά μεγάλη για της περίμετρο του κέικ και μετρήστε περίπου δύο εκατοστά ψηλότερη από το κέικ. Απλώνουμε μπόλικη ποσότητα της λιωμένης σοκολάτας πάνω στις φουσκάλες.

Αφήστε τη σοκολάτα να στεγνώσει για περίπου 10 λεπτά πριν από τη τυλίξετε γύρω από το κέικ.

Όταν η σοκολάτα έχει σκληρύνει αρκετά, αφαιρέστε προσεκτικά τη πλαστική μεμβράνη.

Καλύψτε την κορυφή του κέικ με βατόμουρα. Προσθέστε τις φράουλες και τα φύλλα μέντας.


Η τούρτα σας είναι έτοιμη και τώρα μπορείτε επιτέλους να σπάσετε τις φυσαλίδες! Καλή όρεξη!

Credit: Hefty

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους