Αυτή είναι η καλύτερη Συνταγή για το πιο Γευστικό Σουφλέ Ζυμαρικών που Φάγατε Ποτέ! Το Μυστικό είναι στο…

To σουφλέ ζυμαρικών είναι ένα από τα αγαπημένα μας πιάτα. Είναι κρεμώδες, έχει πολύ τυρί και είναι πάντα πετυχημένο! Έτσι, όταν είδαμε αυτή την πεντανόστιμη συνταγή, ξέραμε πως έπρεπε να σας την παρουσιάσουμε!

Τι θα χρειαστείτε:

4-5 μεγάλα στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο
Ζυμαρικά
110 γρ. βούτυρο
1 1/2 κούπας αλεύρι που φουσκώνει
1 1/2 κούπας γάλα
1/2 κρέμα γάλακτος
1 κούπα τυρί τσένταρ
1 κούπα ζωμό κοτόπουλου
1/2 κ.γ θυμάρι ή δεντρολίβανο
1 κ.σ πραγματικό βούτυρο
αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες: 

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βάλτε το κοτόπουλο, 4 κ.γ βούτυρο, αλάτι και πιπέρι σε μία χύτρα και καλύψτε με νερό, έτσι ώστε να καλύπτει το κοτόπουλο για τουλάχιστον 5 εκατοστά. Καλύψτε την χύτρα και βράστε σε υψηλή ταχύτητα. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, αφαιρέστε από την φωτιά και αφήστε το να κρυώσει και κρατήστε τον ζωμό. Όταν κρυώσει, κόψτε το κοτόπουλο σε κομμάτια.

Λιώστε τα 110 γρ. βούτυρο, βάλτε τα στο πυρέξ και από πάνω το κοτόπουλο. Σε ένα άλλο μπολ, βάλτε το αλεύρι και το γάλα και αφού τα ανακατέψετε, ρίξτε τα πάνω από το κοτόπουλο. Στο ίδιο μπολ ρίξτε την κρέμα γάλακτος, τον ζωμό και τα ζυμαρικά. Αφού ανακατέψετε, ρίξτε το μίγμα πάνω από το κοτόπουλο και το μίγμα με το αλεύρι.

Βάλτε τυρί από πάνω και ψήστε για 30-40 λεπτά ή μέχρι να πάρει μία χρυσαφί απόχρωση. Αφήστε να κρυώσει για 15 λεπτά. Μετά βάλτε την 1 κούπα από τον ζωμό που είχατε φυλάξει από πάνω. Αφήστε για άλλα 5 λεπτά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Credit: shared.com

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους