Μια απολαυστική συνταγή με ψητά αυγά, τυρί και κρεμμύδια για ένα πλούσιο θρεπτικό πρωινό ή ακόμα και ως κανονικό γεύμα.
Συστατικά:
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια, λεπτοκομμένα
- 1/4 της κούπας λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
- 3/4 cup τριμμένο τυρί της επιλογής σας (ένταμ ή κεφαλοτύρι)
- 3/4 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
- 6-7 αυγά, ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού
Οδηγίες:
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα τηγάνι που είναι ασφαλές να μπει σε φούρνο, ζεστάνετε το βούτυρο. Προσθέστε τα κρεμμύδια και τσιγαρίστε τα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν ημιδιάφανα. Προσθέστε τις λιαστές ντομάτες.
2. Σε ένα μέτριο μπολ αναμείξτε τη φρυγανιά και τα τυριά. Ρίξτε το μισό μείγμα πάνω από τα κρεμμύδια. Με τη βοήθεια μιας κουτάλας κάντε μερικά κενά και σπάστε τα αυγά πάνω από τα κενά. Ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα πάνω από τα αυγά. Βάλτε το τηγάνι στο φούρνο και ψήστε για 15-20 λεπτά, μέχρι η κορυφή να πάρει χρώμα, αλλά τα αυγά να είναι μελάτα.
Καλή σας όρεξη!
Credit: TipHero