Δείτε ΠΩΣ μοιάζει ένα Φλιτζάνι Καφέ σε 12 Χώρες του Εξωτερικού. Της Τουρκίας, θα σας Σοκάρει!

Φανταστείτε το μοναδικό άρωμα του φρέσκου καφέ – τα λόγια δεν είναι αρκετά για να περιγράψουν αυτό το υπέροχο ρόφημα. Το πρωινό εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο αρχίζει με ένα αναζωογονητικό φλιτζάνι καφέ. Και κάθε χώρα έχει τα δικά της μυστικά της προετοιμασίας του.

Καφές με αυγό (Βιετνάμ)

Η βάση της συνταγής είναι κρόκος αυγού, συμπυκνωμένο γάλα, ζάχαρη, και ζεστός καφές.

Καφές Λαπωνίας (Φινλανδία)

Στο φλιτζάνι τοποθετείται πρώτα leipäjuusto, ένα φινλανδικό τυρί και στη συνέχεια χύνεται από πάνω ο καφές.

Espresso αλά ρωμαϊκά (Ιταλία)

Espresso καφές με μια φέτα λεμονιού, το οποίο πρέπει να πατήσετε στα τοιχώματα ή στο κάτω μέρος του φλιτζανιού με το κουταλάκι.

Lagrima (Αργεντινή)

Σε αφρόγαλα προστίθεται ελάχιστος δυνατός καφές.

Bonbon (Ισπανία)

Αυτός ο καφές είναι espresso με συμπυκνωμένο γάλα. Και εάν αναμείξετε μισή ποσότητα κανονικό γάλα με μισό συμπυκνωμένο γάλα, μπορείτε να πάρετε leche y leche.

Καφές με μπαχαρικά (Μαρόκο)

Ένα μείγμα από μπαχαρικά, όπως σουσάμι, μαύρο πιπέρι και μοσχοκάρυδο αλέθονται με τους κόκκους καφέ και γίνεται ένα πραγματικά ισχυρό τονωτικό ρόφημα.

Καφές και τσάι (Χονγκ Κονγκ)

Το μείγμα με καφέ και τσάι με γάλα προκαλεί εντύπωση με την πρώτη γουλιά! Χρειάζεται 4 σακουλάκια μαύρο τσάι, πιπέρι, συμπυκνωμένο γάλα και 2 σφνάκια καφέ.

Φραπέ (Ελλάδα)

Χτυπημένος νες καφές, παγωμένο νερό και προαιρετικά γάλα ή ακόμα και παγωτό είναι τα συστατικά του γευστικού φραπέ.

Φαρισαίος (Γερμανία)

Αυτό το ρόφημα εφευρέθηκε στη Γερμανία, προκειμένου να αποκρύψει την παρουσία του αλκοόλ σε οικογενειακές γιορτές: η άφθονη χτυπημένη σαντιγί «κρύβει» το ρούμι στον καφέ.

Τούμπα (Σενεγάλη)

Κατά τη διάρκεια του καβουρδίσματος των κόκκων του καφέ προστίθενται πιπέρι Γουινέας. Το ρόφημα παρασκευάζεται σαν κανονικός καφές φίλτρου.

Καφές με σκόρδο και μέλι (Τουρκία)

Ένα δημοφιλές ρόφημα στην Τουρκία. Αυτός ο καφές επίσης ονομάζεται «Συνταγή της παλιάς Moor».

Καφές με πορτοκαλί και ρούμι (Τζαμάικα)

Η Τζαμάικα έχει συσχετιστεί κυρίως με το ρούμι. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο παραδοσιακός Τζαμαϊκανός καφές παρασκευάζεται με την προσθήκη σε αυτό του δυνατού αλκοολούχου ποτού.

Credit: Adme

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους