Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 8/5/17-14/5/17

Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!

Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Δευτέρα- Μοσχάρι με λιγκουίνι και γιαούρτι στο πήλινο

Τρίτη- Αυγά μάτια με ντομάτα

Υλικά:

2 αυγά
2 ντομάτες μικρές ώριμες στον τρίφτη
Ελαιόδαδο 2 κουταλιές της σούπας
Αλάτι, πιπέρι και μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Ρίγανη, βασιλικός, θυμάρι
Τυρί τριμμένο

Εκτέλεση:
1. Προσθέτε το ελαιόλαδο, την ντομάτα, αλατοπίπερο, την ζάχαρη και τα αρωματικά στο τηγάνι. Τα αφήνουμε 4-5 λεπτά να βράσουν και να «σφίξει» λίγο το μείγμα.
2. Σπάστε τα αυγά, καπακώσετε το τηγάνι και αφήστε το σε σιγανή φωτιά 2-3 λεπτά.
3. Κατεβάζετε από την φωτιά και σερβίρετε με λίγο τριμμένο τυρί, βασιλικό και πιπέρι.

Τετάρτη- Φασόλια με ρύζι

Πέμπτη- Κοτόπουλο φρικασέ με μαρούλι

Παρασκευή- Τηγανητές Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και γιαούρτι

Σάββατο- Πέρκα στο φούρνο

Υλικά συνταγής:

Φιλέτο πέρκας: 800 γρ. περίπου
Πατάτες: 1 κιλό
Ντομάτες: 4 + 2 μέτριες
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μικρό
Τριμμένο σκόρδο: 1 σκελίδα
Ελαιόλαδο: 1/2 κούπα
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Ρίγανη: 1 κουταλάκι
Θυμάρι: 1 κουταλάκι
Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 2 – 3 κουταλιές σούπας

Οδηγίες:

1. Ανάβετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε μέτρια κομμάτια. Τις αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το μισό λάδι, το μισό θυμάρι και την μισή ρίγανη. Τις βάζετε σε ταψί και τις βάζετε στο φούρνο. Τις ψήνετε για 30 περίπου λεπτά.
2. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: ψιλοκόβετε τις 4 ντομάτες. Βάζετε σε τηγάνι ή κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα μαραίνετε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά περίπου. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το μαϊντανό, το υπόλοιπο θυμάρι και ρίγανη και βράζετε μερικά λεπτά να δέσει λίγο η σάλτσα. Εν τω μεταξύ κόβετε τις 2 ντομάτες σε λεπτές φέτες.
3. Όταν περάσει η μισή ώρα, βγάζετε το ταψί από το φούρνο και σπρώχνετε τις πατάτες ολόγυρα για να κάνετε χώρο στο κέντρο. Αδειάζετε εκεί τη σάλτσα και από πάνω βάζετε το φιλέτο της πέρκας. Αλατοπιπερώνετε και καλύπτετε με τις φέτες της ντομάτας.
4. Ξαναβάζετε στο φούρνο και ψήνετε για άλλη μισή ώρα περίπου. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Κυριακή- Μπιφτέκια με μπεσαμέλ στο φούρνο

Πίτα Εβδομάδας:

Λαχατριστή πίτα μεξικάνα

Γλυκά Εβδομάδας:

σπιτικό παγωτό εύκολα & γρήγορα με 2 υλικά

cheesecake με nutella κι αλατισμένη καραμέλα

Πηγή: daddy-cool.gr

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους