Εύκολα νηστισίμα κρουασανάκια

ShareTweet
Google

Για τα παιδιά που κρύβουμε μέσα μας.

Κρουασανάκια έτσι απλά. Νηστίσιμα, αφράτα, πανεύκολα, πεντανόστιμα….

ΥΛΙΚΑ

• 1 κιλό περίπου αλεύρι γ.ο.χ.
• 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
• 2 φακελάκι ξερή μαγιά
• 1/2 κούπα φυτική μαργαρίνη ελαφρώς ζεσταμένη
• 1/2 κούπα σπορέλαιο
• 1/2 κούπα φρέσκος χυμός πορτοκάλι
• 2 και 1/2 κούπες χλιαρό νερό
• 2/3 κούπα ζάχαρη
• Σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες για τη γέμιση
• Μαρμελάδα της αρεσκείας μας για τη γέμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Βάζουμε το βαζάκι με τη μαρμελάδα για περίπου 1 ώρα στην κατάψυξη για να σφίξει.
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά.
• Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το χυμό πορτοκάλι, τη ζεσταμένη φυτική μαργαρίνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
• Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ.
• Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό ή κι άλλο αλεύρι.
• Βάζουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
• Παίρνουμε ένα κομμάτι σε μέγεθος 1 και 1/2 μπουνιά και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο. Με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου και ενός μαχαιριού δημιουργούμε ένα ζυμαρένιο κύκλο.
• Το χωρίζουμε σε οκτώ ίσα κομμάτια και βάζουμε στην άκρη του καθενός από 1/3 κ.γλ. μαρμελάδα ή σοκολάτα και διπλώνουμε. Το τοποθετούμε στο ταψί με τέτοιο τρόπο ώστε η άκρη του ζυμαριού να είναι πάντα από κάτω ώστε να μην ξεκολλήσει στο ψήσιμο.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 10-12 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.

Πηγή: tonwtiko.com

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους