Ο λόγος που τρελενόμαστε για λεμονόπιτα, είναι επειδή αυτό το γλυκό έχει τη μαγική ιδιότητα να ικανοποιεί τη λαχτάρα μας για γλυκό, χωρίς να αισθανόμαστε τύψεις ότι “κατεβάσαμε” ένα τόνο ζάχαρη.
Και ειδικά τώρα το καλοκαίρι, είναι η καλύτερη επιλογή σε αντίθεση με τη σοκολάτα που αφήνει μια πιο ζεστή αίσθηση στον ουρανίσκο μας. Πάμε να δούμε τα υλικά:
Για την κρούστα:
- 1 3/4 φλιτζάνια αλεύρι
- 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
- 1/4 φλιτζανιού καλαμποκάλευρο
- 3/4 κουταλιού αλάτι
- 12 κουταλιές βούτυρο, λίγο πιο κρύο από τη θερμοκρασία δωματίου
Για τη γέμιση:
- 4 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1 1/3 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
- 3 κουταλιές αλεύρι
- 2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού
- 3/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
- 1/3 φλιτζανιού γάλα
- 1/8 κουταλιού αλάτι
Δείτε τις απλούστατες οδηγίες στο βίντεο που ακολουθεί: