Συνδυάζοντας πολλά από τα αγαπημένα μας υλικά, οι πατάτες φούρνου είναι ένα αγαπημένο πιάτο. Θα θέλαμε να το τρώμε όλη την ώρα, αν μπορούσαμε.
Αυτό το βίντεο σας διδάσκει πώς να το κάνετε μόνοι σας.
Το καλύτερο από όλα… η προετοιμασία είναι εύκολη και μπορείτε να απολαύσετε το δείπνο άμεσα!
Συστατικά:
- 1 πακέτο κατεψυγμένες πατάτες τριμμένες
- 1 κονσέρβα κρέμα από κοτόσουπα
- 1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 3 κουταλάκια του γλυκού λιωμένο σκόρδο
- 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 450 γρ. ξινή κρέμα
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
- 220 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Ρίξτε τις πατάτες σας και μια γενναιόδωρη ποσότητα αλάτι και πιπέρι σε ένα ταψί.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις τεμαχισμένες πατάτες και από πάνω το τυρί τσένταρ.
3. Ψήστε για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Συμβουλή: Εάν αισθάνεστε επιπλέον δημιουργικοί, δοκιμάστε να προσθέσετε μερικά τραγανά κομμάτια μπέικον στο φαγητό. Σερβίρετε με κάποια καυτή σάλτσα.
Credit: Cooktopcove