Συστατικά
225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
225 γρ. ζάχαρη
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
150 ml ηλιέλαιο
300 γρ. μέλι
225 ml νερό
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Τοποθετούμε σε μια φόρμα για κέικ (36 εκ) μια λαδόκολλα την οποία έχουμε αλευροβουτυρώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε στο μπολ τα αυγά, το ηλιέλαιο, 225 ml νερό (κρύο) και το μέλι.
Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι το αλεύρι να διαλυθεί. (το μείγμα θα είναι νερουλό)
Ρίχνουμε το μέιγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα και 35 λεπτά.
Αφαιρούμε απο το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα για 20 λεπτά και μετά το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα.
Tip
Μπορούμε αντί για μέλι να βάλουμε maple syrup.