Η πατάτα είναι ένα πολύ αγαπημένο υλικό και υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να το αξιοποιήσουμε. Είτε τηγανιτές, είτε πουρές, είτε πατατοσαλάτα δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να αντισταθεί σ’αυτό το υλικό. Πόσο καιρό έχετε όμως να δοκιμάσετε γεμιστές πατάτες;
Γι’αυτό ακριβώς μόλις είδαμε αυτή την συνταγή ξέραμε πως έπρεπε να σας την δείξουμε:
Θα χρειαστείτε (για κάθε γεμιστή πατάτα):
1 μικρή ή μεσαία πατάτα, βρασμένη
1 κ.γ κρέμα γάλακτος
αλάτι και πιπέρι
2 κ.γ τριμμένη μοτσαρέλα
2 κ.γ σαλάμι, κομμένο σε κομμάτια
1 κ.γ τριμμένη παρμεζάνα
Οδηγίες:
Κόψτε κάθε πατάτα στη μέση και με ένα κουτάλι βγάλτε ένα καλό κομμάτι της πατάτας, αφήνοντας την φλούδα πάνω και αρκετή πατάτα έτσι ώστε να παραμείνει σταθερή.
Αναμίξτε την πατάτα που αφαιρέσατε με την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και βάλτε τα μπαχαρικά. Μετά, βάλτε το μίγμα πίσω στο κέλυφος της πατάτας.
Καλύψτε το κάθε κομμάτι με μοτσαρέλα και σαλάμι και ρίξτε από πάνω παρμεζάνα.
Ψήστε στους 170 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά, μέχρι το τυρί να λιώσει και να γίνει χρυσαφί.
Μπορείτε να δοκιμάσετε και ότι συνδυασμούς υλικών θέλετε, οπότε αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη. Δοκιμάστε αυτή την συνταγή και θα μας θυμηθείτε!
Credit: hefty.co