Καταπληκτική Συνταγή για μίνι Κεκάκια με Κρούστα από Κανέλα και Ζάχαρη. Απλά Πεντανόστιμα!

Η συνταγή γι’αυτά τα κεκάκια είναι πραγματικά ξεχωριστή. Χρειάζεται λίγη υπομονή για να τα φτιάξετε, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει. Μετά το ψήσιμο, τα canneles έχουν μια ελαφριά, τραγανιστή κρούστα από ζάχαρη και μαλακό εσωτερικό. Ευτυχώς που αυτό το υπέροχο γλυκό έγινε γνωστό και έξω από τα σύνορα της Γαλλίας.

Για 12 μερίδες θα χρειαστείτε:

2 φλιτζάνια γάλα
1 στικ βανίλιας
1/8 φλιτζανιού βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 αβγό και 2 κρόκους, χτυπημένα
1 σφηνάκι ρούμι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες:

1. Ξύστε τους σπόρους από το στικ βανίλιας και κάντε τους πολτό. Ρίξτε το γάλα, τον πολτό βανίλιας και το στικ μέσα σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο. Ζεστάντε τα υλικά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

2. Ανακατέψτε το αλεύρι και την ζάχαρη. Μετά προσθέστε το μίγμα με το γάλα και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα.

3. Τώρα προσθέστε το αβγό με τους κρόκους, το ρούμι και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε όλα τα υλικά καλά.

4. Σκεπάστε το μίγμα και αφήστε το να κρυώσει όλο το βράδυ.

5. Την επόμενη μέρα, στραγγίξτε το μίγμα για να βάλετε το στικ και τα κομματάκια βανίλιας. Ρίξτε το μίγμα σε 12 φορμάκια για canneles. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ταψί για μάφιν ή μίνι φορμάκια για κέικ.

6. Ψήστε τα στους 170 για μία ώρα.

Δεν χρειάζεται να περιμένετε πολύ για να τα φάτε – μα πώς θα μπορούσατε, είναι ακαταμάχητα! Άλλωστε χάνουν το καραμελωμένο εξωτερικό περίβλημα μετά από 8 ώρες. Και η γεύση τους είναι εκπληκτική μόλις βγαίνουν από τον φούρνο.

Πώς σας φάνηκε αυτή η συνταγή;

Credit: hefty.co

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους