Όποιος μεγάλωσε βλέποντας τον Ποπάυ ξέρει πως το σπανάκι σε κάνει πολύ δυνατό. Και όποιος έχει παιδιά ξέρει πως είναι πολύ δύσκολο να τα πείσεις να αρχίσουν να τρώνε τα λαχανικά τους. Αλλά με λίγη βοήθεια από τον κύριο Τυρί και τον κύριο Πατάτα, αυτό είναι σίγουρο πως θα αλλάξει.
Θα χρειαστείτε:
2 μεγάλες πατάτες
ελαιόλαδο
350 γρ σπανάκι, μαγειρεμένο και στραγγισμένο
226 γρ τυρί κρέμα
2 αβγά
100 γρ φέτα
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
- Κόψτε τις πατάτες σε φέτες, την μία κατά μήκος και την άλλη κάθετα.
- Ζεστάνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίσετε τις πατάτες και από τις δύο πλευρές.
- Καλύψτε το κάτω μέρος ενός σκεύους με τις μικρότερες πατάτες και αφήστε τις μεγαλύτερες για τα πλάγια.
- Ανακατέψτε τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα μπολ μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές και βάλτε το πάνω από τις πατάτες. Ψήστε την πίτα στο φούρνο για 30 λεπτά στους 160 βαθμούς Κελσίου.
Εάν θέλετε, μπορείτε να βάλετε και μερικά κομμένα κρεμμύδια και μοσχοκάρυδο ή να πειραματιστείτε με διάφορα τυριά.
Πριν το καταλάβετε, η οικογένειά σας θα έχει εθιστεί στο σπανάκι. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!
Credit: hefty.co