Κουλουρια Γεμιστα με γαλοπουλα και τυρι

Tι χρειαζόμαστε:

1 κιλό αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
2 φακ. ξηρή μαγιά
2 1/2 φλιτζ. νερό (χλιαρό)
1 κουτ. γλυκ. αλάτι
1 κουτ. γλυκ. ζάχαρη
1 κουτ. σουπ. γάλα (σε σκόνη regilait)
7 φέτεςγαλοπουλα ή ζαμπόν ψιλοκομ. η μπεικον
1 φλιτζ. τσ. γκούντα τριμ. ή άλλο της αρέσκιας σας
λίγο ελαιόλαδο (για το ζύμωμα)

Σουσάμι

200 γρ τυρί κρέμα

Πώς το κάνουμε:

Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το μισό απο το αλεύρι, ρίχνουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το γάλα και τη μαγιά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε τα αλλαντικάκαι το τυρί κρέμα και τα ανακατεύουμε να μοιραστούν σε όλο το χυλό. Προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι ενώ ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Αλείφουμε τα χέρια μας με ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος σκεπασμένη με μεμβράνη και μια ζεστή πετσέτα για να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου (να διπλασιαστεί σε όγκο).
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης (ανάλογα με το μέγεθος της προτίμησης μας) και πλάθουμε να δώσουμε σχήμα στα κουλούρια μας.
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μας και αραδιάζουμε τα κουλούρια μας, με κάποια απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν.
Τα αφήνουμε σκεπασμένα για λίγο μέχρι να αρχίσουν να ξανά φουσκώνουν. Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε από πάνω το σουσάμι και πιέζουμε με τα χέρια ελαφρά για να κολλήσει το σουσάμι πάνω τους.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν (όχι αρκετά κάτι προς το μέτριο).

Πηγή: daddy-cool.gr

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους