Λαχταριστές τηγανίτες με μήλα και κανέλα

Έχετε διάθεση για ένα γλυκάκι, που να μην θέλει ψήσιμο και να μπορείτε να το φάτε ως πρωινό- ειδικά τα Σαββατοκύριακα- ή απογευματινό μαζί με τα παιδιά σας. Επιπλέον, τα μήλα που έχουν περισσέψει δεν θέλετε να τα φτιάξετε μηλόπιτα ούτε όμως και να τα πετάξετε ( δεν είναι και πολύ τραγανά).

Οι τηγανίτες που σας προτείνουμε είναι η ιδανική λύση για το γλυκό που ψάχνετε να φτιάξετε. Επιπλέον θα χρησιμοποιήστε και τα μηλαρακάκια που δεν ξέρατε τι να τα κάνετε.

Υλικά
• ¾ φλιτζάνι γάλα
• 1½ κουταλιές της σούπας ξύδι
• 1 φλιτζάνι αλεύρι
• 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
• 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (αν σας αρέσει η κανέλα, μπορείτε να προσθέσετε ένα άλλο ½ κουταλάκι του γλυκού)
• 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
• ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 1 αυγό
• 2 κουταλιές λάδι

Για τα μήλα
• 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
• 2 μήλα κομμένα σε κύβους
• 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
• ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
• ⅓ σιρόπι της αρεσκείας σας ή μέλι

Εκτέλεση
1. Χτυπήστε ελαφρά μαζί το γάλα και το ξύδι και αφήνετε τα μείγμα στην άκρη για 5 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και σε ένα άλλο μπολ, το αυγό και το λάδι. Στη συνέχεια αναμειγνύετε όλα τα υλικά.
2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε για μία τηγανίτα μία κουταλιά από τη ζύμη. Ψήνετε 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά ( ίσως και λιγότερο).
3. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, προσθέστε το βούτυρο, τα μήλα, τη μαύρη ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά. Περιχύνετε τις τηγανίτες με τα μήλα και το σιρόπι ή το μέλι, και οι τηγανίτες σας είναι έτοιμες.

Πηγή: stroumfaki.gr

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους