Λαχταριστό τιραμισού σε 10′

Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό τιραμισού σε 10 λεπτά και απολαύστε το παρέα με την οικογένεια. Μια συνταγή, εύκολη, γρήγορη και πολύ λαχταριστή!

Υλικά:

  • 600 γρ κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε (ή κάποιο άλλο τυρί κρέμα)
  • Μισό ποτήρι ρούμι, (ή κάποιο λικέρ της αρεσκείας σας)
  • 5 κουταλιές ζάχαρη (κατά προτίμηση άχνη)
  • 200 ml δυνατού καφέ (κατά προτίμηση espresso ή κάποιον στιγμιαίο)
  • 175 – 200 γρ. (2 πακέτα περίπου) μπισκότα σαβαγιάρ
  • 25 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
  • 2 κουταλιές σκόνη κακάο

Εκτέλεση:

  1. Φτιάχνουμε τον καφέ και τον βάζουμε σε ένα μπολ να κρυώσει.
  2. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το τυρί, το ποτό και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να δημιουργηθεί μια πηχτή κρέμα.
  3. Παίρνουμε τα μπισκότα και τα βουτάμε το καθένα για 1-2 δευτερόλεπτα στον καφέ, ώστε να μείνουν τραγανά.
  4. Στρώνουμε μία στρώση με μπισκότα, σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε την μισή κρέμα.
  5. Απλώνουμε άλλη μια στρώση μπισκότα νοτισμένα σε καφέ, προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα και απλώνουμε τη σκόνη κακάο πάνω από την κρέμα.
  6. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να πήξει η κρέμα και όταν πήξει πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα. Υπολογίστε ανάλογα με την ψύξη σας από 3-5 ώρες!

[via]

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους