Εάν είστε λάτρης της πατάτας, τότε μάλλον αυτή η συνταγή θα σας κλέψει την καρδιά. Και το καλύτερο είναι πως είναι πολύ εύκολη και γρήγορη.
Θα χρειαστείτε (για 6 μερίδες):
3 μεγάλες πατάτες
1/3 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.γ μουστάρδας
1 κ.γ αλάτι
1 κ.γ πιπέρι
3 1/2 κ.γ ελαιόλαδο
1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλλα
6 φέτες ζαμπόν
μερικά κλωνάρια από δεντρολίβανο
Οδηγίες:
Κόψτε τις πατάτες σε λεπτές φέτες και ανακατέψτε τις με την παρμεζάνα, το σκόρδο, την μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Βάλτε τις σε ένα ταψί για μάφιν, ανάμεσα από τις φέτες βάλτε στρώματα από μοτσαρέλλα και ζαμπόν και τελειώστε με λίγο τυρί.
Βάλτε ένα κλωνάρι δεντρολίβανο πάνω σε κάθε στοίβα και ψήστε στους 190 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.
Δείτε αναλυτικά την συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:
Υπάρχει καλύτερη μυρωδιά από το τυρί που ψήνεται στον φούρνο; Δεν θα χρειαστεί να τους φωνάξετε να έρθουν για φαγητό. Θα καραδοκούν σαν τα αρπακτικά! Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε!
Credit: hefty.co