Αχ τα κουλουράκια της γιαγιάς… Θα μας μείνουν για πάντα αξέχαστα! Δυστυχώς όμως οι γραπτές συνταγές του τότε σπάνιζαν και έτσι οι περισσότερες από τις λιχουδιές που τρώγαμε έχουν χαθεί με την πάροδο του χρόνου.
Ευτυχώς για εμάς όμως, η Janet Hall από το Wisconsin ανακάλυψε την συνταγή της προγιαγιάς της για τα διάσημα κουλουράκια της με φυστικοβούτυρο και την δημοσίευσε στην ιστοσελίδα Taste of Home ώστε κι άλλοι άνθρωποι να γευτούν αυτή την θεϊκή λιχουδιά.
"My mother insisted that my grandmother write down one recipe for her when she got married in 1942. That was a real…
Posted by Taste of Home on Tuesday, August 18, 2015
Τα υλικά για 3 δωδεκάδες:
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
- 1 φλιτζάνι βυστικοβούτυρο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 3 αυγά
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια μαγειρική σόδα
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
Προετοιμασία:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190o.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το βούτυρο, το φυστικοβούτυρο και τα δύο είδη ζάχαρης μέχρι να ομογενοποιηθούν και το μείγμα να είναι αφράτο.
- Προσθέστε τα αυγά, ένα τη φορά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και μετά προσθέστε το κρεμώδες μείγμα και ανακατέψτε ξανά.
- Φτιάξτε μικρές μπαλίτσες και βάλτε τις στο ταψί, αλλά όχι κολλητά μεταξύ τους.
- Αν θέλετε μπορείτε να τα κάνετε πιο επίπεδα πατώντας με ένα πιριούνι.
- Ψήστε για 10-15 λεπτά.