Αυτή η εποχή είναι η εποχή της ικανοποίησης και αυτή η συνταγή που θα δείτε παρακάτω είναι ακριβώς αυτό. Μέσα στον ψημένο αυτό θησαυρό, θα βρείτε μία ζεστή έκπληξη που ποτέ δεν περιμένατε.
Θα χρειαστείτε:
1 φύλλο σφολιάτας
1 κομμάτι τυρί Camembert
λάδι για τηγάνισμα
70 γρ πανσέτα
60 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κρόκο αβγού
1 βρασμένη πατάτα κομμένη σε φέτες
σπόρους παπαρούνας
Οδηγίες:
Κόψτε το φύλλο της σφολιάτας σε κύκλο και το κομμάτι από το τυρί Camembert στη μέση για να έχετε δύο ίδιους κύκλους. Βάλτε τον έναν στη μέση του φύλλου.
Κόψτε το φύλλο έτσι ώστε να υπάρχουν 8 ίσα κομμάτια γύρω από το τυρί και με τη βοήθεια μιας κούπας δώστε στο φύλλο το σχήμα μαργαρίτας.
Ρίξτε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και τσιγαρίστε την πανσέτα και το κρεμμύδι.
Βάλτε την πανσέτα πάνω στο τυρί, από πάνω τις φέτες της πατάτας και τελικά το άλλο κομμάτι του τυριού από πάνω. Στη συνέχεια, διπλώστε κάθε πέταλο έτσι ώστε το ένα να καλύπτει το άλλο.
Αλείψτε τη ζύμη με λίγο κρόκο αβγού και ρίξτε από πάνω λίγο παπαρουνόσπορο. Ψήστε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Μπορείτε να κάνετε ότι συνδυασμούς θέλετε, είτε με σκόρδο, σπανάκι, θυμάρι ή οτιδήποτε άλλο περνάει από το μυαλό σας.
Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και δεν θα χάσετε!
Credit: hefty.co