Το καλαμπόκι είναι ένα από εκείνα τα ιδιαίτερα φαγητά που δεν χρειάζεται πολύ κόπο για να είναι γευστικό. Με λίγο βούτυρο, αλάτι και ίσως λίγο πιπέρι, είναι έτοιμο να το απολαύσετε!
Δεν χρειάζεται όμως να μείνετε μόνο σε αυτά τα υλικά. Ορίστε μερικές συνταγές για να απογειώσετε αυτό το απλό σνακ ακόμη περισσότερο!
1. Παραδοσιακό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
Αλείψτε το καλαμπόκι με το λάδι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και βούτυρο αν προτιμάτε).
Προσθέστε το αλατοπίπερο, τυλίξτε το σε αλουμινόχαρτο και είστε έτοιμοι!
2. Μυρωδικά
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
- Θυμάρι, άνηθο, εστραγκόν, βασιλικό, δενδρολίβανο ή ρίγανη
Ακολουθείτε την ίδια διακασία με πριν, ενώ τα μυρωδικά σας μπορεί να είναι φρέσκα ή αποξηραμένα.
3. Τσίλι και lime
- Ελαιόλαδο
- Τσίλι σε σκόνη
- Κύμινο
- Φρέσκο lime
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
4. Κάρυ και καρύδα
- Γάλα καρύδας
- Κάρυ σε σκόνη
- Σκόρδο σε σκόνη
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
Αντί να αλείψετε το καλαμπόκι με λάδι, χρησιμοποιήστε το γάλα καρύδας. Όσο παράξενο κι αν σας φαίνεται, θα βγει πεντανόστιμο!
5. Sriracha
Και πάλι χωρίς ελαιόλαδο! Για την επάλειψη χρησιμοποιήστε καυτερή σάλτσα Sriracha.
6. Πέστο
Επειδή το πέστο περιέχει ελαιόλαδο, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αλείψετε ομοιόμορφα το καλαμπόκι με την σάλτσα.
Τυλίξτε όλα τα καλαμπόκια με το αλουμινόχαρτο για να μην μπερδευτούν οι γεύσεις.
Βάλτε τα να μαγειρευτούν στον ατμό και μόλις είναι έτοιμα βγάλτε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο γιατί θα καίει. Σερβίρετε όπως προτιμάτε, αλλά και σκέτα είναι πεντανόστιμα!