Μυστικά για πετυχημένα μελομακάρονα

Greek traditional christmas sweets

Τα μελομακάρονα που προσπαθείς να φτιάξεις γίνονται σκληρά ή δε σιροπιάζονται σωστά; Ξεραίνονται ή μαλακώνουν μετά από λίγες ημέρες; Δεν μπορείς να πετύχεις τα σχηματάκια; Τι κάνεις λάθος; Μάθε όλα τα μυστικά για πετυχημένα μελομακάρονα 

Δοκίμασε να φτιάξεις και εσύ ένα από τα πιο παραδοσιακά, πεντανόστιμα και υγιεινά γλυκά των γιορτών, τα παραδοσιακά μελομακάρονα! Μάθε τα μυστικά για αφράτα και πετυχημένα μελομακάρονα και καλή επιτυχία.

Μυστικά για..

* να μη γίνουν σκληρά: Τα μελομακάρονα δε χρειάζονται πολύ ζύμωμα. Αν τα παραζυμώσεις το πιθανότερο είναι να γίνουν σκληρά και να μην αποροφήσουν το σιρόπι. Μόλις η ζύμη σου γίνει ομοιογενής ξεκίνα να τα πλάθεις.

* να σιροπιαστούν σωστά: Ισχύει ο μαγειρικός νόμος του “ζεστού vs κρύου” και τούμπαλιν. Άλλες συνταγές θέλουν τα μελομακάρονα να σιροπιάζονται ζεστά σε κρύο σιρόπι κι άλλες ενώ έχουν κρυώσει σε σιροπάκι ζεστό. Μην επιχειρήσεις κάτι διαφορετικό γιατί το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό.

* να μη μαλακώσουν ή ξεραθούν: Το πετυχημένο μελομακάρονο χρειάζεται και σωστή φύλαξη. Φρόντισε να τα αποθηκεύσεις σε κάποιο μπολ προστατευμένο με μεμβράνη από πάνω.

* να κάνεις σχηματάκια και γραμμές: Μπορείς να “κεντήσεις” τεταγωνάκια και ραβδώσεις με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Απλά το πιέζεις απαλά πάνω στο ζυμωμένο μελομακάρονο.

Κι αν δεν έχεις συνταγή, σου προτείνουμε μία εμείς. Κάνε κλικ στη φωτογραφία και καλή όρεξη!

Μοναδικά μελομακάρονα

Πηγή:  womenonly.gr

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους