Το πεπόνι είναι ένα από τα αγαπημένα μας φρούτα, εξαιρετικό σε φρουτοσαλάτες ή ως σνακ. Είναι επίσης θρεπτικό, αφού περιέχει βιταμίνη C και βιταμίνη Α και μια μεγάλη πηγή για κάλιο, βιταμίνη Β, φυτικές ίνες και μαγνήσιο.
Για να κόψουμε το πεπόνι συνήθως το κόβουμε στη μέση, βγάζουμε έξω τα κουκούτσια στο κέντρο με ένα κουτάλι και το κόβουμε φέτες. Στο βίντεο παρακάτω ο σεφ David Bishop μοιράζεται μια εύκολη μέθοδο κοπής του πεπονιού σε κύβους.
Για όσους από εσάς δεν έχετε πρόσβαση στο βίντεο, η μέθοδος του David Bishop είναι:
1. Κόψτε το πεπόνι στο μισό και απομακρύνετε τους σπόρους.
2. Κόψτε κάθε μισό σε δύο ακόμη κομμάτια.
3. Πάρτε κάθε κομμάτι και με οδοντωτό μαχαίρι κόψτε το κέντρο του κομματιού
4. Κόψτε διαγώνια στο μέγεθος των κύβων που προτιμάτε.
5. Τέλος κόψτε κατά μήκος του πυθμένα για να κόψετε τους κύβους από το δέρμα.
Με αυτή τη μέθοδο, έχετε κόψει το πεπόνι σας σε όμορφα συμμετρικά κομμάτια! Ελέγξτε το παρακάτω βίντεο!
Credit: TipHero