Τα καρπούζια είναι ζουμερά και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Αυτό το γλυκό φρούτο είναι ότι χρειάζεστε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Αλλά, χρησιμοποιείτε και την φλούδα του;
Δυστυχώς, η φλούδα καταλήγει στο κάδο απορριμμάτων.
Αυτό που δεν γνωρίζετε είναι το γεγονός ότι η φλούδα είναι πιο υγιεινή από το ίδιο το φρούτο. Το λευκό μέρος της είναι γεμάτο με υγιεινά θρεπτικά συστατικά και είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να προσθέσετε στο μενού σας.
Είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β6, C και μέταλλα όπως το κάλιο, ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο. Είναι μια εξαιρετική πηγή λυκοπενίου, ένα λαμπρό αντιοξειδωτικό.
Η φλούδα από το καρπούζι περιέχει επίσης κιτρουλλίνη. Αυτό το αμινοξύ δημιουργεί ισχυρούς και υγιείς μύες. Τα ινώδη πλέγματα στα καρπούζια προάγουν την απώλεια βάρους.
Γνωρίζατε ότι η κιτρουλλίνη καταπραΰνει τα νεύρα και βοηθά στη θεραπεία του άγχους;
Η φλούδα αποτελείτε κυρίως από νερό, γεγονός που την καθιστά εξαιρετικό διουρητικό.
Το καρπούζι κάνει μια ωραία προσθήκη στις σαλάτες. Ταιριάζει άψογα με τον τόνο και τη γαλοπούλα.
Credit: Healthy-food-house