Σας παρουσιάζουμε μια πεντανόστιμη συνταγή για ένα γλάσο με λευκή σοκολάτα και κρέμα βουτύρου. Είναι πανεύκολη και έχει μόνο δύο υλικά!
Υλικά:
-2 φλιτζάνια βούτυρο
-2 φλιτζάνια σταγόνες λευκής σοκολάτας
Οδηγίες:
1. Ανακατέψτε τα υλικά σε ένα μέτριο τηγάνι. Βάλτε τα να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς.
Το βούτυρο θα πάει πάνω από την σοκολάτα και δεν θα φαίνεται, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.
Μπορεί να δυσκολευτείτε να καταλάβετε αν έχει λιώσει η λευκή σοκολάτα εντελώς, αλλά πρέπει να έχετε πολλή υπομονή και να ανακατεύετε συνεχώς. Διαφορετικά το γλυκό σας θα έχει κομμάτια σοκολάτας και θα χαλάσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
2. Μόλις λιώσουν τα υλικά, βγάλτε το τηγάνι από την φωτιά και αφήστε τα να κάτσουν για 15 λεπτά.
Όσο περιμένετε, κάντε χώρο στο ψυγείο.
3. Βάλτε το τηγάνι στο ψυγείο για 3 ώρες ή για όλο το βράδυ.
Μετά από τρεις ώρες το μίγμα θα έχει κρυώσει, επομένως εσείς επιλέγετε πόση ώρα θέλετε να το αφήσετε.
4. Όταν είστε έτοιμοι για το γλάσο, βγάλτε το γλυκό από το ψυγείο και αφήστε το έξω για 30-45 λεπτά ώστε να μαλακώσει.
5. Βάλτε το μίγμα σε ένα μπολ από μίξερ και χτυπήστε το για 5-7 λεπτά μέχρι να γίνει αφράτο.
6. Χρησιμοποιήστε το γλάσο με όποιον τρόπο θέλετε και απολαύστε το!
Το γλάσο είναι γλυκό και έχει έντονα τη γεύση της λευκής σοκολάτας. Ταιριάζει τέλεια με απλά cup cakes βανίλιας. Μπορείτε να το διατηρήσετε σε θερμοκρασία δωματίου για μια μέρα. Αν θέλετε να κρατήσει περισσότερο, βάλτε το στο ψυγείο, αλλά θα πρέπει να το ξαναχτυπήσετε για να το χρησιμοποιήσετε.
Να θυμάστε ότι γι’αυτή την συνταγή χρειάζεται να έχετε αρκετή υπομονή και χρόνο.
Θα το δοκιμάζατε;
Credit: tiphero.com