Τα λαζάνια είναι ένα πολύ ωραίο πιάτο. Πολλά διαφορετικά συστατικά μπαίνουν στο ίδιο ταψί, περιμένοντας να ψηθούν και να καταλήξουν στο πιάτο μας. Ενώ αυτή η συνταγή δεν έχει λιγότερα συστατικά, σίγουρα έχει μερικές εκπλήξεις, δημιουργώντας μία πολύ ωραία παραλλαγή ενός κλασσικού πιάτου.
Να είστε σίγουροι όμως: μία μπουκιά του πιάτου αυτού, αξίζει όσο κάθε λεπτό της προετοιμασίας του.
Θα χρειαστείτε:
1 μελιτζάνα
2 και 1/2 κούπας σάλτσα τομάτας
4οο γρ πέννες
1/2 κούπας ζωμό λαχανικών
4 τομάτες, σε φέτες
200 γρ. τυρί κρέμα
αλάτι και πιπέρι
200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
Οδηγίες:
Κόψτε την μελιτζάνα σε φέτες και βάλτε τις μισές στον πάτο ενός ταμιού
Βάλτε μία στρώση με σάλτσα τομάτας και από πάνω τις πέννες στη σειρά. Τώρα ρίξτε τον ζωμό λαχανικών, στην συνέχεια καλύψτε με μία στρώση από φέτες τομάτας και μετά το τυρί κρέμα.
Έχετε σχεδόν τελειώσει! Βάλτε τις μελιτζάνες που έχουν απομείνει πάνω από το τυρί και ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Τώρα, προσθέστε την υπόλοιπη σάλτσα τομάτας, τις φέτες τομάτας που έχουν απομείνει και μία γενναία ποσότητα τριμμένης μοτσαρέλας.
Ψήστε για 40 λεπτά στους 175 βαθμούς Κελσίου.
Τα λαζάνια μοιάζουν πολύ με την ποίηση: αν αποδομηθεί αυτό το πιάτο, έχετε απλά συστατικά. Αλλά εάν μπουν στην σωστή σειρά, μπορεί να δημιουργηθεί κάτι πραγματικά απίστευτο!
Πώς σας φάνηκε αυτή η συνταγή;
Credit: hefty.co