Σοκολατένια πανεύκολα μπισκότα με σοκολατένιο γλάσο της στιγμής. Τόσο εύκολα, τόσο απλά, τόσο νόστιμα για τους μικρούς, τους μεγάλους φίλους σας… και εσάς φυσικά…
Υλικά
•200 γρ. βούτυρο
•80 γρ. ζάχαρη άχνη
•100 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και τριμμένα
•260 γρ. αλεύρι
•20 γρ. κακάο σε σκόνη
•Για το γλάσο:
•200 γρ. ζάχαρη άχνη
•2 κ.σ. γάλα
•1 κ.γ. κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 ° C.
Βάζουμε όλα τα συστατικά στο μπολ του μίξερ και αναμειγνύουμε έως ότου γίνει μια μαλακή ζύμη. Απλώνουμε τη ζύμη σε λαδόκολλα σε πάχος 1 με 1,5 cm και τη βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για μισή ώρα. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και με χριστουγεννιάτικα κουπ πατ κάνουμε διάφορα σχήματα.
Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 13′-15′ , τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για το γλάσο: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα το οποίο όμως να μπορεί να απλωθεί. Αν το μείγμα είναι πολύ παχύρευστο, ρίχνουμε ½ κ.γ. γάλακτος * για να αραιώσει λίγο, ώστε να μπορεί να απλωθεί στα μπισκοτάκια με τη βοήθεια ενός πινέλου.
Πηγή: daddy-cool.gr