Υλικά συνταγής
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
120 γραμ. βούτυρο
5 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
1 κουτί γάλα εβαπορέ1 ποτήρι νερό
3-4 κουταλιές σούπας ζάχαρη1 πακέτο μπισκότα πτι –μπερ
300 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη σε σαντιγί [ή 1 μόρφατ]
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλατρούφα ή σταγόνες σοκολάτας για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο χέρι ή στο multi, προσέχοντας να μη γίνουν σκόνη.
Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και τα κομματάκια σοκολάτας να λιώσουν, ανακατεύοντας συνεχώς.
Διαλύουμε σε λίγο γάλα το κορν φλάουερ και το προσθέτουμε ανακατεύοντας για 1΄ ακόμα.
Προσθέτουμε το γάλα, το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε έως ότου πήξει το μείγμα.
Μόλις πήξει κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τοποθετούμε το μείγμα μας σε τσέρκι πάνω σε λαδόκολλα ή σε ταψάκι 24 εκ. περίπου, το ισιώνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώνει.
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί.
Προσθέτουμε και το 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα , χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1΄ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Βάζουμε τη σαντιγί μας πάνω στο σοκολατένιο μείγμα ,το ισιώνουμε με μια μαρίζ ή με την ανάποδη ενός κουταλιού.