Πιτσόψωμο

Συστατικά
1 καρβέλι ψωμί (όσο πιο μπαγιάτικο τόσο πιο νόστιμο)
λίγο βούτυρο λιωμένο
200+ γραμμάρια τυριά διάφορα τριμμένα
λίγο τυρί κρεμα
καπνιστή γαλοπούλα ή μπέικον ή λουκάνικο
φρέσκο κρεμμύδι ή άλλα φρέσκα μυρωδικά
σκόρδο
ντομάτα χωρίς σπόρια σε μικρά κομμάτια
λιγη κέτσαπ
αλάτι
πιπέρι
βασιλικό

Μέθοδος Εκτέλεσης
Το τι γεύση ψωμιού θα χρησιμοποιήσετε δεν παίζει πολύ ρόλο και έχει να κάνει με το τι σας αρέσει… Αυτό που πρέπει να καταλάβετε είναι ο τρόπος που το φτιάχνουμε.
Βασικά φτιάχνουμε ένα τυρόψωμο χωρίς να χρειαστεί να ψήσουμε το ψωμί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Παίρνουμε το ψωμί και με ένα κοφτερό μαχαίρι με δόντια κόβουμε παράλληλες φέτες σε απόσταση περίπου 1-1,5 εκ η μία από την άλλη χωρίς να φτάνουμε μέχρι κάτω. Δεν χωρίζουμε το καρβελάκι μας λοιπόν. Απλά το χαράζουμε μέχρι την κόρα της κάτω μεριάς(η οποία κρατάει το ψωμί μας ενωμένο). Γυρνάμε το ψωμί κατά 90 μοίρες και κάνουμε πάλι χαρακιές κάθετες στις προηγούμενες.
Έτσι λοιπόν έχουμε ένα καρβελάκι που είναι πια σαν σκακιέρα και μπορούμε σηκώνοντάς το να ξεχωρίζουμε τα κομμάτια του.
Το τοποθετούμε πάνω σε ένα αναποδογυρισμένο μπολ. Με τον τρόπο αυτό “χωρίζουν” τα τετράγωνα κομμάτια και είναι πιο εύκολο να το γεμίσουμε.
Βάζουμε λοιπόν τα τυριά, τα αλλαντικά και την κέτσαπ ανάμεσα στις “φέτες”.
Είναι διασκεδαστικό να παραφορτώνουμε και να παραχώνουμε υλικά εκεί μέσα γιατί όταν ψηθεί στο φούρνο και λιώσουν τα τυριά θα μπορούμε να κόβουμε τα κομμάτια με το χέρι μας και να είναι νόστιμα και γεμάτα ένταση.
Ριχνουμε λίγο βούτυρο πάνω στο γεμισμένο καρβελάκι.
Τα κομμάτια της ντομάτας, το βασιλικό και το φρέσκο κρεμμυδάκι τα κρατάμε να τα βάλουμε στο καρβέλι μας αφού το βγάλουμε από το φούρνο.
Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε ταψάκι με λαδόκολλα.

(via)

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους