Ποιο αυγό είναι πιο φρέσκο; 20 μυστικά γύρω απ’ την κουζίνα, που ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζετε!

1. Αν δεν είστε σίγουροι ότι τα αυγά σας είναι φρέσκα, βυθίστε τα σε ένα ποτήρι νερό: αν φτάσουν στο πάτο είναι φρέσκα.

2. Για να διατηρείτε τα φρούτα και τα λαχανικά σας φρέσκα για περισσότερο καιρό, καλύψτε τις επιφάνειες του ψυγείου σας με χαρτί κουζίνας. Έτσι θα απομακρύνετε την επιπλέον υγρασία.

ANDERSON ROSS/GETTY

3. Για να μην “ξεθυμάνει” η σαμπάνια σας ρίξτε μέσα 1-2 σταφίδες.

MADELEINE SODER/GETTY

4. Για να μην πετάτε τα λεμόνια σας, τρυπήστε τα με ένα ανοιχτήρι κρασιού και βγάλτε ακριβώς όσο χυμό χρειάζεστε. Έτσι δε θα στεγνώσουν – εφόσον δε θα τα κόψετε στη μέση – και μπορείτε να τα ξαναχρησιμοποιήσετε την επόμενη μέρα.

ANN STRATT

5. Διατηρείστε φρέσκα τα μαγειρικά σας βότανα (μέχρι και ένα μήνα) πλύντε τα, ασφαλίστε τα σε πλαστικά σακουλάκια και βάλτε τα στην κατάψυξη.

JANIS NICOLAY

6. Απομακρύνετε τα μαμούνια βάζοντας ένα φύλλο δάφνης στο βαζάκι με το αλεύρι, τα μακαρόνια ή το ρύζι σας.

BILL BOCH/GETTY

7. Για να μην έχουν “γλίτσα” τα μανιτάρια σας τυλίξτε τα σε χαρτί κουζίνας πριν τα βάλετε στο ψυγείο.

CYOI/GETTY

8. Για να γίνουν ξανά σαν φρέσκα τα μπαγιάτικα muffin σας, ψεκάστε τα με λίγο νερό, τοποθετήστε τα σε μια χάρτινη σακούλα και αφήστε τα μέσα σε ζεστό φούρνο για 10 λεπτά.

CON POULOS

9. Για να μη “στεγνώσει” το τυρί σας, απλώστε βούτυρο ή μαργαρίνη στην πλευρά που έχει κοπεί ώστε να “σφραγίσετε” την υγρασία.

DEREK COOPER PHOTOGRAPHY INC./GETTY

10. Για να είναι τα λαχανικά σας τραγανά, βάλτε τα σε ένα μπολ γεμάτο παγωμένο νερό και μια ωμή φέτα πατάτας.

MICHELLE FRANZESE/GETTY

11. Αν δε θέλετε να σκληρύνουν τα κουλουράκια σας μην τοποθετήτε μαζί τα μαλακά με τα πιο τραγανά.

ALEXANDRA GRABLEWSKI/GETTY

12. Μη χωρίζετε τις μπανάνες πριν τις φάτε γιατί χαλάνε πιο γρήγορα.

GETTY

13. Βάλτε ρύζι στη θήκη με το αλάτι σας για να μην κολλήσει λόγω υγρασίας.

JUAN SILVA/GETTY

14. Ξέρατε ότι μπορείτε να διατηρήσετε το βούτυρό σας φρέσκο στην κατάψυξη έως και έξι μήνες;

LEW ROBERTSON

15. Για να μην αναπτυχθούν βακτήρια στα γαλακτοκομικά σας, τοποθετήστε τη συσκευασία τους στο ψυγείο ανάποδα!

MAXIMILLIAN STOCK LTD./GETTY

16. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το μέλι δε χαλάει ΠΟΤΕ! Μην το πετάτε αν κρυσταλλοποιηθεί. Απλά βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα.

JOSE PICAYO

17. Για να παραμείνουν τα μακαρόνια σας μαλακά, βάλτε τα σε μια πλαστική σακούλα και μετά στο ψυγείο. Όταν έρθει η ώρα να τα σερβίρετε, βάλτε τα σε βραστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και είστε έτοιμοι.

RICH CROWDER

18. Μπορείτε να παγώσετε το τυρί και να το ξεπαγώσετε στο ψυγείο μια μέρα πριν το σερβίρετε. Αυτό το τρικ δουλεύει καλύτερα για μαλακά τυριά με πολλά λιπαρά.

JOHNER IMAGES/GETTY

19. Για να μην “κολλήσει” η καστανή σας ζάχαρη λόγω υγρασίας τοπθετήστε την στην κατάψυξη. Αν όμως έχει ήδη συμβεί αυτό, σφραγίστε την σε μια σακούλα με λίγο ψωμί μέσα ή ένα μήλο.

MARK EDWARD ATKINSON AND TRACY LEE/GETTY

20. Αν σας έπεσε πολύ αλάτι στη σούπα σας, χρησιμοποιήστε ωμές πατάτες ή μήλο για να το απορροφήσουν. Αφήστε τα μέσα για 10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε. Εάν εξακολουθεί να είναι πολύ αλμηρή, ρίξτε ένα κουταλάκι ζάχαρη.

SHRUTHI

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους