1. Αν δεν είστε σίγουροι ότι τα αυγά σας είναι φρέσκα, βυθίστε τα σε ένα ποτήρι νερό: αν φτάσουν στο πάτο είναι φρέσκα.
2. Για να διατηρείτε τα φρούτα και τα λαχανικά σας φρέσκα για περισσότερο καιρό, καλύψτε τις επιφάνειες του ψυγείου σας με χαρτί κουζίνας. Έτσι θα απομακρύνετε την επιπλέον υγρασία.
3. Για να μην “ξεθυμάνει” η σαμπάνια σας ρίξτε μέσα 1-2 σταφίδες.
4. Για να μην πετάτε τα λεμόνια σας, τρυπήστε τα με ένα ανοιχτήρι κρασιού και βγάλτε ακριβώς όσο χυμό χρειάζεστε. Έτσι δε θα στεγνώσουν – εφόσον δε θα τα κόψετε στη μέση – και μπορείτε να τα ξαναχρησιμοποιήσετε την επόμενη μέρα.
5. Διατηρείστε φρέσκα τα μαγειρικά σας βότανα (μέχρι και ένα μήνα) πλύντε τα, ασφαλίστε τα σε πλαστικά σακουλάκια και βάλτε τα στην κατάψυξη.
6. Απομακρύνετε τα μαμούνια βάζοντας ένα φύλλο δάφνης στο βαζάκι με το αλεύρι, τα μακαρόνια ή το ρύζι σας.
7. Για να μην έχουν “γλίτσα” τα μανιτάρια σας τυλίξτε τα σε χαρτί κουζίνας πριν τα βάλετε στο ψυγείο.
8. Για να γίνουν ξανά σαν φρέσκα τα μπαγιάτικα muffin σας, ψεκάστε τα με λίγο νερό, τοποθετήστε τα σε μια χάρτινη σακούλα και αφήστε τα μέσα σε ζεστό φούρνο για 10 λεπτά.
9. Για να μη “στεγνώσει” το τυρί σας, απλώστε βούτυρο ή μαργαρίνη στην πλευρά που έχει κοπεί ώστε να “σφραγίσετε” την υγρασία.
10. Για να είναι τα λαχανικά σας τραγανά, βάλτε τα σε ένα μπολ γεμάτο παγωμένο νερό και μια ωμή φέτα πατάτας.
11. Αν δε θέλετε να σκληρύνουν τα κουλουράκια σας μην τοποθετήτε μαζί τα μαλακά με τα πιο τραγανά.
12. Μη χωρίζετε τις μπανάνες πριν τις φάτε γιατί χαλάνε πιο γρήγορα.
13. Βάλτε ρύζι στη θήκη με το αλάτι σας για να μην κολλήσει λόγω υγρασίας.
14. Ξέρατε ότι μπορείτε να διατηρήσετε το βούτυρό σας φρέσκο στην κατάψυξη έως και έξι μήνες;
15. Για να μην αναπτυχθούν βακτήρια στα γαλακτοκομικά σας, τοποθετήστε τη συσκευασία τους στο ψυγείο ανάποδα!
16. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το μέλι δε χαλάει ΠΟΤΕ! Μην το πετάτε αν κρυσταλλοποιηθεί. Απλά βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα.
17. Για να παραμείνουν τα μακαρόνια σας μαλακά, βάλτε τα σε μια πλαστική σακούλα και μετά στο ψυγείο. Όταν έρθει η ώρα να τα σερβίρετε, βάλτε τα σε βραστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και είστε έτοιμοι.
18. Μπορείτε να παγώσετε το τυρί και να το ξεπαγώσετε στο ψυγείο μια μέρα πριν το σερβίρετε. Αυτό το τρικ δουλεύει καλύτερα για μαλακά τυριά με πολλά λιπαρά.
19. Για να μην “κολλήσει” η καστανή σας ζάχαρη λόγω υγρασίας τοπθετήστε την στην κατάψυξη. Αν όμως έχει ήδη συμβεί αυτό, σφραγίστε την σε μια σακούλα με λίγο ψωμί μέσα ή ένα μήλο.
20. Αν σας έπεσε πολύ αλάτι στη σούπα σας, χρησιμοποιήστε ωμές πατάτες ή μήλο για να το απορροφήσουν. Αφήστε τα μέσα για 10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε. Εάν εξακολουθεί να είναι πολύ αλμηρή, ρίξτε ένα κουταλάκι ζάχαρη.