Πώς να φτιάξετε βήμα-βήμα το Ζαχαρόσπιτο των Χριστουγέννων!

Συστατικά
  • 900 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
  • 4 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
  • 1 κ.γ. πιπέρι τριμμένο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 225 γρ.βούτυρο γάλακτος
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 αυγά
  • 300 γρ. μέλι
  • Διάφορες καραμέλες για διακόσμηση

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά καλά!…
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με υπόλοιπα στερεά συστατικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.  Προσθέτουμε εν τω μεταξύ στο μίξερ ένα ένα τα αυγά και στο τέλος το μέλι.
  • Βάζουμε και το μείγμα του αλευριού στο μίξερ αλλά ανακατεύουμε για πολύ λίγο μέχρι όσο να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Χωρίζουμε σε 4 μέρη και βάζουμε σε σελοφάν στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα για να σφίξει το μείγμα.
  • Ανοίγουμε με τη βοήθεια επιπλέον αλευριού τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και κόβουμε με τη βοήθεια του πατρόν τα σχέδια του σπιτιού. Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλες
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12-14 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
  • Με τη βοήθεια Royal icing κολλάμε τα κομμάτια του σπιτιού μεταξύ τους πάνω σε μια βάση ή ένα ξύλο κοπής. Χρησιμοποιούμε αρκετά μεγάλη ποσότητα της «κόλλας» μας και αφήνουμε να στεγνώσει λίγο για να συνεχίσουμε με τη διακόσμηση.
  • Στη συνέχεια έχοντας royal icing μέσα σε κορνέ διακοσμούμε το σπιτάκι μας και το κάνουμε ακόμα πιο όμορφο χρησιμοποιώντας καραμελάκια, μαρσμέλοους, κομμάτια σοκολάτας κτλ.

Πηγή:  diaforetiko.gr

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους