Σοκολατόπιτα κόλαση!

Η πιο »Κολασμένη Σοκολατόπιτα»!!!

Σιροπιασμένη από πάνω μεχρι κάτω,καθόλου λιγωτική και καλυμένη με γκανάζ σοκολάτας!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα γάλα εβαπορέ αδιαλυτο σε θερμ.δωμ.
1 κούπα αλευρι γ.ο.χ κοσκινισμένο
2 κ.σ κακάο κοσκινισμένο
1 κ.γ μπέικιν
1/4 κ.γ σόδα
1 κ.γ ξύδι
1 βανιλια
125 γρ.μαργαρίνη ή βούτυρο σε θερμ.δωμ.
3 αβγά σε θερμ.δωμ.
1 πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 1/2 κούπα νερο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
1 βανίλια
ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
150 γρ.γάλα εβαπορέ αδιαλυτο
1 γεματη κ.σ μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Ριχνουμε ολα τα υλικα για το κέηκ σε ένα μπολ και με μιξερ χειρος τα χτυπαμε για 2 λεπτά,ή τα χτυπάμε με το σύρμα στο χέρι ίσα να ενωθούν καλά. Βουτυρωνουμε ένα μικρό ταψάκι 25Χ30 και ριχνουμε μεσα το μίγμα και ψήνουμε στους 180 για 10-12 λεπτα περίπου.Το σιρόπι το βραζουμε 6-8 λεπτά.Σιροπιαζουμε ζεστο κεικ και ζεστό το σιροπι και οταν κρυωσουν και τα δυο τοτε ριχνουμε τη γκανάζ.

Για τη γκανάζ ρίχνουμε τη σοκολάτα και το γάλα σ’ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στα μικροκύμματα 1-2 λεπτά.Ανακατεύουμε να λιώσουν καλά και προσθέτουμε το μέλι.

Εγώ τη γκανάζ τη φτιάχνω πάντα με εβαπορέ γάλα.Εσείς μπορείτε να την φτιάξετε με ίση ποσότητα σοκολάτας και ίση κρέμα γάλακτος!

Επίσης αν τη θέλετε ακόμα πιο σιροπιαστή φτιάξτε μισή δόση σιροπάκι ακόμα!

Η δόση είναι για μικρο ταψάκι και όταν ψηθεί και φουσκώσει πρέπει να είναι 2 δάχτυλα περίπου.Είναι σιροπιαστή από πάνω μέχρι κάτω!

Η κούπα είναι των 250 ml ή η κούπα του νες!

Πηγή; daddy-cool.gr

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους