Υλικά συνταγής
- 2-3 φιλέτα από κοτόπουλο
- 15 φέτες μπέικον
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια
- Για τη σως γιαουρτιού
- 200 γρ. γιαούρτι
- 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε τα φιλέτα κοτόπουλου, τα κόβετε σε κομματάκια και τα αφήνετε να στραγγίσουν. Αλατοπιπέρωνετε το κοτόπουλο και τυλίγετε κάθε κομμάτι σε μια φέτα μπέικον.
- Περνάτε τα κοτομπέικον στα καλαμάκια. Αλείφετε ένα ταψί με ελαιόλαδο, τοποθετείτε τα καλαμάκια το ένα δίπλα στο άλλο και τα αλείφετε κι αυτά ελαιόλαδο.
- Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 30′-35′ γυρνώντας τα καλαμάκια και από τις δύο πλευρές.
- Για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι , με τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και σερβίρετε μαζί με τα σουβλάκια
Πηγή: icookgreek.com